SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARII CM 2018

Hai la Mondiale! România U20 e la un pas de calificarea la turneul final

Sorina Târcă
Sorina Târcă

Articol de - Publicat vineri, 23 martie 2018 10:48

”Naționala” sub 20 de ani, pregătită de Gheorghe Tadici și Bogdan Burcea, e favorită pentru a câștiga grupa de calificare pentru Mondialul din această vară.

Naționala de tineret a României, generația 1998-1999, va juca timp de trei zile, la Cluj Napoca, meciurile de calificare pentru Campionatul Mondial Under 20, care se va disputa între 1 și 15 iulie, în Ungaria.

Micuțele "tricolore" au nimerit într-o grupă accesibilă, alături de Croația, Ucraina și Georgia, primele două clasate urmând să obțină biltele pentru turneul final.

Generația este considerată una de viitor, având câteva jucătoare de mare perspectivă precum Sorina Târcă, Daria Bucur, Andreea Tecar, Teodora Popescu sau Daciana Hosu. De altfel, la primul său turneu final major, Europeanul sub 17 ani, în 2015, echipa pregătită pe atunci de Mariana Târcă a fost la un pas de medalie, terminând pe locul 4.

La Europeanul sub 19 ani, de anul trecut, din Slovenia, rezultatul nu a mai fost unul la fel de bun, România terminând doar pe 9! Antrenorul principal Ion Ivan a fost schimbat, în locul său fiind numit cuplul Tadici-Burcea.

Tehnicianul de la Zalău speră să facă un rezultat bun cu "tricolorele", dorindu-și o medalie la turneul final din Ungaria. 

Lotul naţionalei de tineret

Portari: Daciana Hosu (Corona Braşov), Raluca Kelemen (HC Zalău), Diana Ciucă (HCM Rm. Vâlcea)

Extreme stânga: Bianca Marin (CSM Bucureşti), Andreea Mihart (Danubius Galaţi)

Interi stânga: Sorina Tîrcă (Corona Braşov), Andreea Văcariu (Dacia Mioveni), Diana Nichitean (HC Zalău), Andreea Târşoagă (Olimpic Tg. Mureş)

Centri: Alexandra Severin (Dinamo), Raluca Petruş (U. Cluj), Lorena Stoican (SCM Craiova), Alexandra Banciu (Dinamo)

Interi dreapta: Andreea Tecar (Minaur Baia Mare), Daria Bucur (Corona Braşov)

Extreme dreapta: Alexandra Badea (HCM Rm. Vâlcea), Ana Maria Berbece (U Cluj)

Pivoţi: Teodora Popescu (SCM Craiova), Andreea Stângă (HC Zalău)

Programul României la Cluj
vineri, 16:00 România-Croația
sâmbătă, ora 16:00 România-Georgia
duminică, ora 11:00 România-Ucraina

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  23 Martie 2018, 17:26

Uite și explicația apologiei celor două jucătoare din Ungaria: Tadici-Campionat Mondial-meciuri Cluj. Șmenuri cu bătaie lungă...Vă preluăm, ne preluați, vă lăudăm vă dăm încredere...

831959706877275
Cristian Baltaru  •  23 Martie 2018, 16:31

Mult succes!Hai România!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează