SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

Declarații îndrăznețe ale Soranei Cîrstea înaintea întâlnirii cu Elveția: "Suntem Generația de Aur a tenisului românesc!"

FOTO: Ștefan Constantin
FOTO: Ștefan Constantin

Articol de GSP - Publicat marti, 17 aprilie 2018 15:05

Sorana Cîrstea (28 de ani, 34 WTA) abia așteaptă duelul cu Elveția din Fed Cup, care va avea loc la Cluj, la sfâșritul acestei săptămâni. 

"Suntem o echipă extrem de puternică. Nici nu ştiu dacă mai există în această săptămână o echipă cu 4 jucătoare în primele 40 din lume. Este incredibil ce se întâmplă. Suntem Generaţia de Aur a tenisului românesc.

Avem valoarea necesară pentru a câştiga acest trofeu. Mă bucur că jucăm la Cluj, m-a emoţionat şi motivat tot suportul pe care ni l-au oferit spectatorii de acolo ultima dată. Cred că va fi un weekend minunat", a declarat Sorana Cîrstea, potrivit TV Digi Sport.

Sorana Cîrstea a debutat pentru echipa de Fed Cup a României în 2006. Are un bilanț de 11-6 în meciurile jucate la simplu. 

România va fi reprezentată în confruntarea cu Elveția de Simona Halep (1 WTA), Sorana Cîrstea (34 WTA), Irina Begu (38 WTA) și Mihaela Buzărnescu (40 WTA), adică cea mai bună echipă posibilă, conform clasamentului WTA.

Vezi și:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
maxp
maxp  •  18 Aprilie 2018, 02:33

Le convine sau nu unora, Sorana are dreptate, e cea mai buna generatie de departe a tenisului feminin. Sigur, nu are ea cel mai mare merit pentru asta, dar a contribuit si ea. Si da, si eu consider ca e o echipa capabila sa castige Fed Cup. Ramane sa o si faca, cat mai repede de preferinta ca nu se stie cat mai tine generatia asta asa de buna. Anul asta a fost doar antrenament, adversari redutabili mai mult pe hartie.

maxp
maxp  •  18 Aprilie 2018, 02:30
Postat de Iacob Constantin pe 17 Aprilie 2018, 18:23

Pana la urma, ce a castigat generatia de aur ? Bineinteles, exceptand castigurile personale, care nu ne intereseaza.

In tenis nu ne intereseaza castigurile personale? Bine, referitor la performante, nu la bani desigur. Pai ce, lumea isi aminteste de american castigand Cupa Davis de nenumarate ori, sau isi aminteste de Connors, McEnroe, Sampras, Agassi? Eu cred ca e a doua varianta. Intr-un sport de echipa o fi adevarat ce zici, in tenis e exact invers, lumea isi aminteste exact de realizarile personale.

983732924972315
Soos Vilmos  •  17 Aprilie 2018, 19:38

Aceasta fata (ca si cei care se considera "generatia de aur") crede ca tinicheaua poate fi transformata in aur.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează