SPORTURI  »  HANDBAL  »   IBV VESTMANNAEYJAR - POTAISSA TURDA 31-28

Șanse de finală » Potaissa Turda a pierdut prima manșă a semifinalei Challenge Cup, dar poate întoarce scorul la retur

Articol de - Publicat sambata, 21 aprilie 2018 20:47

Potaissa Turda are de recuperat trei goluri în manșa secundă din semifinalele Challenge Cup contra islandezilor de la IBV Vestmannaeyjar. Ardelenii au cedat sâmbătă cu 28-31 în fața islandezilor, dar calificarea se va tranșa la Turda, pe 29 aprilie!

Românii pot ajunge pentru al doilea an consecutiv în finala Challenge Cup, al treilea trofeu european ca valoare, după ce au atins vârful și sezonul trecut. De data aceasta, Irimuș și compania vor să câștige și trofeul.

Islandezii au condus în marea majoritate a timpului, s-au desprins și la patru lungimi distanță, dar de fiecare dată românii au revenit și nu le-au dat adversarilor posibilitatea să se desprindă. Portarii Irimuș și Varo s-au completat excelent, iar în atac, pivotul Dragoș Iancu și interii Adomnicăi și Cântec au fost principalii realizatori.

Probleme mari pentru turdeni pe extrema stângă, acolo unde islandezul Theodor Sigurbjörnsson a dat mari bătăi de cap. Nordicul a marcat de 13 ori, patru din reușite ce-i drept, din aruncări de la 7 metri.

Potaissa are forța de a întoarce rezultatul, până acum echipa pregătită de Horațiu Gal câștigând la pas partidele susținute pe teren propriu: 44-24 cu Vise (Belgia) și 29-24 cu Fyllingen (Norvegia). 

Vestmannaeyjar 31
Sigurbjörnsson 13, Kristjansson 4, Sveinsson 4, Fridriksson 2, Hostert 2, Agnar Jonsson 2, Fridrik Jonsson 2, Griffin 1, Vidarsson 1. Antrenor: Agnar Petursson
Potaissa Turda 28
Iancu 5, Adomnicăi 4, Asoltanei 4, Cântec 4, Lazăr 2, Thalmaier 2, Zaccaciurin 2, Ghiță 1, Rotaru 1, Stamate 1, Szoke 1, Savici 1. Antrenor: Horațiu Gal

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
831959706877275
Cristian Baltaru  •  21 Aprilie 2018, 22:05

Sper ca în retur A.H.C.Potaissa Turda să învingă măcar la patru goluri,sau la trei ogluri,dar sub 31-28,așa vor ajunge în finală.Oricum,echipa din Baergen a părut a fi o echipă mai bună decât cea din Vestmannaeyar,cel puțin din ceea ce am văzut eu azi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează