FOTBAL  »  NATIONALA  »  BURLEANU, UN NOU MANDAT LA FRF

ÎNREGISTRĂRI INCREDIBILE de la ședința secretă a FRF // Episodul 1 » Manipulare fără precedent la alegeri! Burleanu: ”Pe mine să mă aplaude, iar la Lupescu și Pușcaș să se uite pe telefon!”

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de , , - Publicat luni, 23 aprilie 2018 08:00

Gazeta Sporturilor începe azi publicarea discuțiilor de la întâlnirea secretă în care s-a pus la cale realegerea lui Răzvan Burleanu la FRF.

Cum de a câștigat Răzvan Burleanu cu 168-78 în fața lui Ionuț Lupescu?

Această întrebare frământă nu doar lumea fotbalului, ci și pe fiecare pasionat de sport.

Cum a fost posibil ca un fost mare internațional și reputat funcționar al UEFA să fie, pur și simpu, spulberat la vot?

Gazeta este în posesia unei înregistrări audio uluitoare.

Pe 16 aprilie, cu două zile înainte de alegeri, șefii FRF se adună la Casa Fotbalului.

E ziua repetiției generale, a numărării în avans a voturilor și a verificării loialităților. 

În frunte cu Răzvan Burleanu, 14 șefi FRF și reprezentanți din teritoriu dezbat, fără să știe că discuția lor va fi oferită Gazetei de către o sursă din staff-ul președintelui FRF.

Conversația lor durează două ore.

Este o întâlnire secretă, eficientă și cinică.

Fiecare detaliu al alegerilor este recapitulat, revăzut și aranjat din nou, "la limita legalității" cum spune, la un moment dat, în înregistrare, Răzvan Burleanu.

"Complotiștii" din Casa Fotbalului acoperă toată țara, toți electorii și fiecare aspect.

Cu o voce calmă, Burleanu e cel care comandă.

Nici cel mai mic aspect nu e ignorat. 

Ei decid cine îl aplaudă pe Burleanu, cine se joacă pe telefon când vorbește Lupescu și cum sunt împrăștiați în sală, pentru anihilarea vocală, opozanții.

Se merge până la a se stabili, în detaliu, cine și cum ajunge în București, cu ce mașină și însoțit de cine. 

Iar acolo unde delegații le sunt ostili, se insistă să vină, din partea aceluiași club, oamenii lor!

E un nivel de manipulare și organizare fără precedent.

Cu politicul, televiziunile și publicul de partea sa, Lupescu n-a avut nicio șansă.

Să le dăm cuvântul celor 14 oameni care au pus la cale realegerea lui Burleanu.

Episodul 1 - "Cum îi contracarăm?" "Să înceapă: Stai, bă, jos și taci, du-te-n...!"

Președintele Burleanu le indică membrilor CEx și apropiaților din FRF să întocmească liste cu oameni care să aplaude intervențiile lui și să încurce contracandidații. 

În schimb, susținătorii lui Lupescu sunt așezați în părți diferite ale sălii, ca să poată fi anihilați sonor.

BURLEANU: Iarăși un alt lucru pe care aș vrea să-l aveți în vedere, fiecare dintre voi, e să identificați în fiecare eșalon niște oameni care, atunci când vor vorbi contracandidații, să nu fie atenți. Să faceți gălăgie, să se uite pe telefoane. Deci faceți-vă o listă cu oameni de tipul ăsta care să poată să dea semnalul în felul ăsta. Atunci când voi vorbi eu, să vă asigurați că avem aceiași oameni care în schimb vor aplauda. Va conta foarte mult și reacția sălii. Ce rugăminte am. Fiecare dintre voi să vă faceți lista asta și să mi-o dați mâine atunci. 

Cighir: Mă gândesc că s-ar putea să fie și de la ei vocali...

BRAȘOVEANU: Sută la sută!

Cighir: Cum îi contracarăm?

Burcă: Îi punem între doi de-ai noștri.

BRAȘOVEANU: Să înceapă: Stai, bă, jos și taci, du-te-n...!

BURLEANU: Iar cei pe care-i știm că au nebunii, mai sunt și alții împotrivă care sunt în banca lor, să fie distribuiți în felul ăsta în sală. Fiecare om are locul lui acolo, că nu se așază cine vrea unde vrea

(...)

Goga: Vă spun că am format un grup de 33 de persoane, dintre care 10 sunt, să le spun, mai importante, cei 7 din comisie plus încă 3, care știu că sunt super OK, practic… Constantinescu (preș. AJF Olt), Anton (preș. AJF Suceava), nu mai știu care… fiecare are doi colegi foarte buni stânga-dreapta. Formează un grup de 33. Restul care sunt, Maramureș, Vrancea, Gorj, i-am așezat în zigzag, în colțurile opuse rândurilor respective. Și mâine dimineață o să am o discuție cu cei 10 și le spun ce am stabilit în seara asta. Nu mâine dimineață, mâine după-amiază! Așa au fost și distribuiți în sală. Am o pereche superbă, Bacău-Brăila".

"Adică pur și simplu, oamenii să transmită, așa, un mesaj de bâz-bâz când vorbește Pușcaș, când vorbește Lupescu. Drăgan e nesemnificativ"
Răzvan Burleanu, președinte FRF

Vezi și: Cătalin Tolontan: Cum s-a pus la cale realegerea lui Burleanu » Palavrele politicienilor și ale vedetelor TV au pierdut în fața organizării cinice

  • Rămâneți pe GSP.ro pentru alte episoade fabuloase care dezvăluie frază cu frază strategia FRF pentru alegeri!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (33)
1660244554091644
Radu Eugen Adrian  •  23 Aprilie 2018, 20:39

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

617295518610007
Constantin Maidanscaia  •  23 Aprilie 2018, 14:58

Intrebare cheie: Cine e Burleanu? Ce a facut in tinerete pentru fotbalul romanesc? De unde a aparut acest domn? Nu- l cunosc nicie pe el, dar nici pe marele fotbalist Burleanu- tatal! Pai pe vremea mea, in tinerete, fotbal insemna Rica Raducanu, Lucescu, Dinu, Nunwailler de la 1 la 6, Dobrin, Oblemenco, Dudu Georgescu si multi altii. Cunoaste Burleanu pe cineva, cunoaste fotbalul ramanesc? Nuuuuu... Pana- n '89 dictatura, iar acum o noua nomenclatura si culmea, cu multi bani!

adwd
adwd  •  23 Aprilie 2018, 13:37

prin actiunile intreprinse si organizarea alegerilor prin atribuirea de locuri in sala prin inlocuirea unor delegati care nu erau de partea lui burleanu ai unor membri afiliati , toate aceste actiuni sunt ilegale si nestatutare

Vezi toate comentariile (33)
Comentează
Close