INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS

Grazie mille, capitano! După 17 sezoane, legendarul Gianluigi Buffon se desparte de Juventus » Ce a declarat azi portarul

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 17 mai 2018 13:39

Gianluigi Buffon, 40 de ani, și-a anunțat azi despărțirea de Juventus, campioana Italiei.

"Sâmbătă va fi ultimul meu meci în poarta lui Juventus. Și țin să închei cu altă victorie, alături de Andrea, de colegii mei și de fani. Nu-mi doream să ajung la capăt cu motorul topit și sunt mândru că am reușit". Așa și-a început Gianluigi Buffon conferința de presă în care azi, la prânz și-a anunțat despărțirea de Juventus, după 17 sezoane și o carieră nepereche în bianconero.

La 40 de ani și după al 7-lea scudetto la rând, legendarul goalkeeper italian îi lasă mănușile lui Szczesny, însă întreține misterul asupra retragerii definitive din fotbal.

"Am primit oferte interesante"

"Voi decide săptămâna viitoare dacă mai joc un posibil alt an. Eram deja de 15 zile în minte un fost jucător și orice s-ar întâmpla voi fi fericit. Important e să nu pătez viața mea la Juve și să nu-i dezamăgesc pe toți cei care au crezut în mine. Am primit între timp propuneri și provocări importante atât din teren, cât și din afara lui. Voi urma ce îmi dictează caracterul și natura. Sezonul acesta a fost enervant și obositor și am avut ceva îndoieli după eșecul cu Napoli, însă, pentru a nu știu câta oară, am dat un răspuns incredibil", a spus Gigi. 

"Nu port ranchiună"

Căpitanul torinezilor și al squadrei azzurra ar fi tentat, susține presa italiană, să mai încerce încă o dată să câștige Liga, cu un alt club de top. Totul depinde și de suspendarea pe care-o decide UEFA după eliminarea din prelungirile "sfertului" cu Real. "

Nu am înțeles nici acum decizia, mai ales că în 23 de ani în Champions nu am fost suspendat sau expulzat și am avut mereu un comportament educat. După două zile, mi-a părut rău că l-am insultat pe arbitru, care până la urmă e o ființă umană și face o muncă grea. Dacă l-aș fi văzut, l-aș fi îmbrățișat și i-aș fi cerut scuze, dar mi-aș fi menținut gândurile. Eu nu voi purta niciodată ranchiună". 

RECORDURILE LUI BUFFON

  • 9 titluri de campion, toate cu Juve, record. 18 trofee în bianconero și 26 în total, lider absolut în Italia
  • 639 de meciuri jucate în Serie A, cele mai multe pentru un portar în Italia
  • 974 de minute consecutive fără gol primit, record de invicibilitate al Seriei A
  • 300 de meciuri fără gol primit la Juve, 117 în ultimele 7 campionate câștigate
  • 655 de partide în poarta lui Juventus în toate competițiile, cu 519 goluri primite

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
921467891321691
Nicu Manole  •  17 Mai 2018, 23:02

Ti-ai patat si viata si onoarea cu ceea ce s-a intamplat si ceea ce-ai declarat dupa episodul Muntari, ce a dus la castigarea unui alt campionat murdar, din cele multe castigate ! Si daca ar fi fost singurul caz... Du-te Dică ...

capca1
capca1  •  17 Mai 2018, 21:16

Este, clar, cel mai bun portar al ultimului deceniu !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează