FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA LA TITLU

Schimbare de ultimă oră! CCA a renunțat la Kovacs și a ales un alt arbitru la meciul CFR-Viitorul

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 mai 2018 08:54

CCA a apelat pentru meciurile decisive de duminică la arbitrii care au condus şi confruntările din turul play-off-ului în meciurile Viitorul - CFR şi Astra - FCSB.

20:00

SCHIMBARE DE ULTIMĂ ORĂ: Deși cei de la Comisia Centrală stabiliseră inițial ca Istvan Kovacs să fie delegat la meciul din Gruia dintre CFR Cluj și Viitorul, situația s-a schimat în această seară. Surse din cadrul CCA au dezvăluit pentru Gazetă că Alexandru Tudor a primit meciul de duminică seară, care poate aduce CFR-ului al 4-lea titlu de campioană din istorie.

(știrea inițială)

Comisia Centrală a Arbitrilor a decis cine vor fi "centralii" ce vor oficia la cele două partide la capătul cărora se va decide noua campioană. CFR - Viitorul îl va avea arbitru pe Istvan Kovacs, în timp ce pe Arena Naţională va fi bucureşteanul Marius Avram. Cei doi sunt exact cei care au arbitrat şi meciurile respective disputate acum 5 săptămâni în turul play-off-ului.

Şi CFR, şi FCSB s-au impus în respectivele partide, ambele disputate în deplasare. Viitorul - CFR s-a terminat 1-2, însă penalty-ul din care au marcat gazdele a fost contestat vehement de clujeni. În schimb, la Giurgiu, Avram a avantajat-o pe FCSB. La 0-0 i-a oferit trupei lui Dică un penalty eronat: faultul asupra lui Benzar a fost în afara suprafeţei de pedeapsă, iar în prealabil fusese şi ofsaid!

Kovacs n-a fost pe placul CFR-ului

Ca şi Avram în cazul FCSB-ului, Kovacs a arbitrat-o şi el pe CFR în acest sezon de 4 ori. Totuşi, palmaresul din perspectiva echipei lui Dan Petrescu e total diferit. Dacă FCSB a luat 10 din 12 puncte posibile cu Avram la centru, CFR are numai 5 puncte din 12 cu Kovacs arbitru:

21 de partide
a condus Istvan Kovacs în actualul sezon de Liga 1, doar 19% fiind cu CFR pe teren

Avram a purtat noroc FCSB-ului

Pe parcursul actualului campionat, Marius Avram a fost la nu mai puţin de 4 meciuri ale echipei lui Dică. Palmaresul e foarte bun pentru FCSB: 4 victorii şi un egal, acesta din urmă în derby-ul cu Dinamo, când Teixeira a egalat la ultima fază a partidei. Disputa cu Astra de duminică va fi prima pe teren propriu pentru FCSB cu Avram la centru.

16 meciuria arbitrat Marius Avram în actualul campionat, un sfert din partide fiind cu FCSB una dintre combatante

Gafa lui Avram poate decide titlul

Acum două runde, Avram a fost în Gruia, la meciul CFR - Craiova 1-0. În minutele de prelungiri a dictat penalty pentru oaspeţi, la faultul lui Djokovici asupra lui Gustavo.

A executat tot Gustavo, Arklauskis a apărat, dar Camora intrase aproape 6-7 metri în suprafaţa de pedeapsă în momentul execuţiei, portughezul fiind cel care a şi respins din faţa lui Gustavo. Penalty-ul trebuia repetat, însă Avram n-a repus balonul pe punctul cu var, CFR a câştigat şi graţie acelui succes păstrează acum avansul de un punct în fruntea clasamentului.

În meciurile de titlu, CFR a fost ocrotită de arbitri

CFR are în palmares 3 titluri de campioană şi de fiecare dată meciurile care au închis practic ierarhia au fost cu decizii capitale luate de arbitri în favoarea clujenilor.

SEZONUL 2007-2008

  • - în ultima etapă, CFR a învins în deplasare pe U Cluj, scor 1-0
  • golul a fost marcat de Cadu, dintr-un penalty acordat de Ovidiu Haţegan

SEZONUL 2009-2010

  • - în antepenultima etapă, CFR a câştigat la Craiova, după ce a fost condusă cu 2-0, scor 3-2
  • golul victoriei a fost marcat de Cadu în minutul 92, dintr-un penalty acordat de acelaşi Ovidiu Haţegan
  • - în penultima etapă, CFR a câştigat acasă cu Internaţional Curtea de Argeş, scor 2-1, într-un meci condus de Teo Crăciunescu, care nu l-a eliminat pe Culio în prima repriză

SEZONUL 2011-2012

  • - în celebrul meci cu U Cluj, în care CFR trebuia să câştige pentru a lua titlul, trupa din Gruia s-a impus cu 3-2 după ce a fost condusă cu 2-0
  • - la 2-0, "centralul" croat Vucelimovici l-a eliminat pe Adrian Cristea
  • - golul victoriei CFR-ului a fost marcat în minutul 88 de Cadu, dintr-un penalty

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (28)
109684413202521
Cornel Brincoveanu  •  19 Mai 2018, 07:21

Acum sa- l vedem pe magnificul Ianis Hagi; Gica , pune-l tata in forma maxima ca sa vada lumea cat de FOTBALIST e!!! Acum are ocazia . La un astfel de meci sa ne arate mental si tehnic daca e ceva de capul lui ! Daca nu , te rog, nu incerca sa vii cu scuze si bla , blauri ca te compromiti si mai mult ! PASAREA DODO

andyandrei2015
andyandrei2015  •  19 Mai 2018, 00:03

E CLARA TREABA,TUDOR DESI A DAT ACELE PENALTY URI LA UN STEAUA-CFR 3-1 ACUM 10 ANI,ACUM SE VA REVANSA SI II VA DA LUI DAN PENALTY ,UN PENALTY CARE IL VA FACE CAMPION,TOTUL E DE RAS,CASTIGA CEA MAI PROASTA ECHIPA DIN ULTIMII 20 DE ANI SI ASTA DOAR DATORITA PROSTULUI DE CIOBAN,CARE A INSISTAT CU REBUTURI CA ALIBEC SI OV POPESCU,CARE LA IASI ERAU.. SI BUDESCU A FOST SCHIMBAT

randomm
randomm  •  18 Mai 2018, 20:49
Postat de dinamo_fan pe 18 Mai 2018, 20:31

Daca il baga pe Tudor cu forta nici nu mai are rost sa se joace cele 2 meciuri, Steaua e campioana. Cum sa pui arbitrul de casa al fcsb la meciul adversarilor pentru titlu ?

mai aveai sperante pentru faptul ca Steaua sa nu fie campioana? STEAUA ESTE DEJA CAMPIOANA.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează