INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA - UNITED 1-0

VIDEO Reacție tare a lui Conte după ce a câștigat Cupa Angliei: "Sunt un învingător în serie” » Înțepături către șeful lui Chelsea

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 20 mai 2018 11:29

Chelsea a câștigat Cupa Angliei, după 1-0 cu Manchester United. Singurul gol a fost marcat de Eden Hazard, din penalty.

Antonio Conte și-a salvat sezonul cu un trofeu și a lansat din nou săgeți la adresa lui Roman Abramovici după 1-0 în finala cu Manchester United. Managerul italian insistă că nu pleacă de la Chelsea decât dacă va fi dat afară: "Nu e deloc ușor să câștigi în Anglia, să iei titlul și Cupa în doi ani împotriva unor rivali ca Manchester City, United, Liverpool și Arsenal. Am demonstrat că sunt un învingător în serie și aici, unde campionatele nu sunt decise înainte să înceapă sezonul.

United ne era superioară, dar noi am câștigat prin umilință și dorința de a munci mult. Vreau să îmi respect contractul și poziția mea nu s-a schimbat față de ianuarie, este foarte clară. Deși încă de la primul meci au apărut tot felul de zvonuri și speculații, nu am luat în calcul nicio ofertă de a pleca".

"Un eșec mai puțin dureros"

Rămas cu "zero tituli" în acest sezon, Mourinho a fost surprinzător de inofensiv în declarații, dar s-a plâns că i-a lipsit Lukaku, folosit abia spre final: "Orice înfrângere doare, dar acum știu că a durut mai puțin, pentru că am dat totul și n-avem regrete. Prefer să pierd așa decât ca în meciul cu Newcastle. S-a văzut că ne-a lipsit un vârf de careu, însă Romelu mi-a spus că nu poate juca".

Portughezul admite că Hazard a făcut diferența: "Când joci contra unei echipe atât de previzibile, este destul de ușor să te adaptezi. Am controlat tranziția și pozițiile în teren, ei au folosit numai mingile lungi pe Giroud. Am făcut o treabă fantastică defensivă fără să ne apărăm. Credeam că nu vom lua gol, dar Hazard rămâne un jucător foarte bun și a scos acel penalty". 

"Orice va decide antrenorul sau clubul, ei știu bine ceea ce fac. Jucătorii sunt fericiți că au mai luat un trofeu pentru echipă și pentru suporteri" Thibault Courtois, portar Chelsea

"Nu sunt de acord că am început prost finala. Cu astfel de întrebări chiar nu mai am chef să vorbesc. Cred că mai bine felicit învinătorii și atât" Jose Mourinho, manager Manchester United

3din ultimele 5 sezoane s-au încheiat fără trofeu pentru Mourinho, 2013-'14, 2015-'16 și 2017-'18. Pentru prima oară în 14 ani, a pierdut două finale în același sezon, Supercupa Europei și FA Cup

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  20 Mai 2018, 13:23

Conte ramane un mare antrenor. Sa nu uitam ca el si-a dorit alti jucatori dar de primit a primit mereu a 2-a sau a 3-a varianta pe post. Chiar si asa Chelsea ramane o echipa fantastica si imprevizibila. Pleaca favorita nr. 1 la EL sezonul viitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close