SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

Performanță solidă pentru canotajul românesc » 7 medalii la Europenele de juniori de la Gravelines!

Articol de - Publicat duminica, 27 mai 2018 17:36

România a obținut șapte medalii la campionatele continentale din Franța, de la Gravelines. Bilanțul e mai slab însă ca anul trecut.

Cu 10 echipaje aliniate la start, România a obținut 7 medalii la Europenele de juniori de la Gravelines (Franța). Din cele 8 bărci care au reușit calificarea în finale, doar băieții de la 8 plus 1, locul 6, nu au prins podiumul.

Cel mai bun rezultat l-au obținut fetele din barca de patru rame, care au reușit să devină campioane continentale. Cristina Drugă, Laura Pal, Alexandra Ungureanu și Geanina Juncănariu au trecut primele linia de sosire, devansând echipajele din Italia și Danemarca.

Argint cât cuprinde

În rest, România a mai obținut 5 medalii de argint și una de bronz! La dublu rame feminin, Tabita Maftei și Alina Maria Balețchi au fost depășite doar de Grecia. În aceeași probă, dar la băieți, Florin Fântânariu și Iulian Nestian au trecut linia de sosire în spatele Croației.

Tot argint a obținut și barca băieților de la patru rame. Gheorghe Morar, Denis Nichitean, Andrei Lungu și Alexandru Danciu au pierdut aurul în favoarea Italiei, dar au depășit Serbia, care a obținut bronzul. La patru vâsle masculin, Constantin Cârstea, Cosmin Carpea, Dumitru Bucur și Dorin Simion au câștigat la fotofiniș medalia de argint, având doar 32 de sutimi de secundă în fața Franței. Cehii au fost campionii europeni.

Ultimul argint a venit de la barca de 8 plus 1 feminin, în componența Amalia Bucu, Cristina Răileanu, Lorena Constantin, Georgiana Moroșanu, Elena Onciu, Teodora Mândrilă, Alice Țurcanu, Iuliana Timoc și cârmăcița Victoria Petreanu. România câștigase în calificări, dar acum Cehia a devansat barca tricoloră.

Singura medalie de bronz a fost adusă de fetele de la patru vâsle: Georgiana Tătaru, Adriana Surupăceanu, Gabriela Paraschiv și Nicoleta Mustea. Cehia a terminat pe 1, iar pe locul 2 Elveția.

Deși a obținut tot atâtea medalii ca și la ediția precedentă, de la Krefeld (Germania), România a avut un rezultat mai slab acum, anul trecut delegația tricoloră ocupând locul 2 în clasamentul pe medalii cu bilanțul de 4 aur, 2 argint și un bronz. 

469 de sportivi
din 34 de țări, record de participare, au luat startul la Europenele de la Gravelines. România a avut 10 bărci și 42 de sportivi

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
apetulburi
apetulburi  •  28 Mai 2018, 00:13

Bravo, deci se poate, felicitări sportivilor, antrenorilor și conducătorilor acestei federații care de câțiva ani, aduc foarte multe medalii atât la europene cat si la mondiale. Sa ii vedem acum si pe kaiacisti lui marladeanu, groparul federației de caiac canoe.

maxp
maxp  •  27 Mai 2018, 20:16

N-am vazut competitia, dar parca din timpii intermediari pe care i-am vazut, poate ar mai trebui lucrat putin la strategie. De exemplu in cursa preliminara la fete 8+1, castigata de ale noastre, fetele au scos un timp mai slab pe ultimul sfert de cursa si nu m-as mira acum sa aud ca au condus marea majoritate a finalei. In rest, e sportul olimpic care arata cel mai bine la ora actuala si sper sa avem grija de el, poate aduce un aport important imaginii Romaniei la urmatoarele editii de JO.

mplttev
mplttev  •  27 Mai 2018, 18:38

Bravo

Vezi toate comentariile (3)
Comentează