Țara asta a rămas fără Coca-Cola! Motivul pentru care băutura lor preferată a dispărut din magazine

Articol de GSP luni, 27 noiembrie 10:17

Amatorii de Coca Cola din Turkmenistan se confruntă cu o problemă destul de gravă. Mai exact, băutura lor preferată a dispărut de pe rafturi din cauza crizei economice.



"Găseai Coca-Cola peste tot, iar acum se mai găseşte în câteva magazine şi preţul a crescut uluitor", a spus Merguen Kakaïev, un şofer de taxi, băutor înfocat al acestei băuturi.

Coca Cola se vindea în Turkmenistan din anul 1998. Însă, amatorii acestei băuturi pot avea, totuşi noroc, pentru că americanii nu vor să abandoneze piaţa turkmenă. "Prezenţa noastră în Turkmenistan de mai bine de 20 de ani arată încrederea noastră în viitor şi în economia ţării. Vom continua activitatea aici, iar această problemă este doar o chestiune temporară", au declarat reprezentanţii companiei.

Cea mai recentă devalorizare a monedei naţionale din Turkmenistan, manatul, a avut loc la începutul anului 2015, când aceasta a pierdut o cincime din valoarea sa. Devizele sunt în continuare supraevaluate, cursul fiind de 8 manaţi pentru un dolar american pe piaţa neagră din Turkmenistan, adică dublul cursului oficial.

 Băutorii de cola din Turkmenistan au o mare problemă. Băutura lor preferată a dispărut din magazine