TIMP LIBER  »  HOBBY  »  PLANURI DE WEEKEND

Ce facem în weekend » distracţie pe patinoarele din Bucureşti, "Happy Feet 2 la cinema", Filmul de Piatră 3.0 la Piatra Neamţ

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 06 ianuarie 2012 18:09

SPORT

După perioada sărbătorilor, în care majoritatea s-au bucurat de mese copioase, nu sunt puţini cei care ar avea nevoie de o porţie sănătoasă de mişcare.  Prima săptămână din an este săracă în competiţii sportive, dar există mereu ceva de făcut pentru cei interesaţi să facă sport. O idee ar fi să mergeţi la patinoar.

Dacă vă grăbiţi să ajungeţi pe gheaţă, atunci patinoarul Drumul Taberei este cel mai potrivit în acest sens. Sâmbătă şi duminică acesta se deschide cel mai devreme, de la ora 9.00, iar vinerea de la ora 12.00. Va puteţi distra pe gheaţă până la 23.00.

Puteţi opta de asemenea pentru patinoarul Tineretului, care este deschis de vineri până duminică între 10 şi 22 sau patinoarul Floreasca – Club White, deschis în weekend între 10.00 şi 24.00. Alte opţiuni sunt patinoarul Cişmigiu, patinoarul Herăstrău sau patinoarul Naţional Flamaropol.

Există alternative şi pentru cei care vor să combine mai multe activităţi. Patinoarul Controceni On Ice din incinta AFI Palace este perfect pentru cei care vor să profite de reducerile de început de an sau să ia masa după ce s-au distrat pe gheaţă. Vineri şi sâmbătă patinoarul este deschis între 11.30 şi 01.00, iar duminică programul se termină cu o oră mai devreme. Din aceeaşi categorie face parte şi Patinoarul The Champs din Liberty Center, care este deschis de vineri până duminică între 10.00 şi 24.00.

Accesul pe patinoare costă între 0 şi 15 lei, iar preţul de închiriere a patinelor variază între 10 şi 15 lei. Atenţie - la unele patinoare este necesară prezentarea unui act de identitate.

 

FILM

În acest sfârşit de săptămână, cinefilii se pot delecta cu trei noi pelicule: continuarea în 3D a animaţiei Happy Feet, un film de acţiune despre povestea reală a unui fost traficant de droguri şi un thriller despre un profesor de engleză care îşi face dreptate pe cont propriu, dupa ce soţia sa este atacată.

1. Happy Feet 2: Mumble dansează din nou (Happy Feet 2 in 3D); cu: Elijah Wood, Pink, Brad Pitt, Matt Damon

2. Misionarul războinic (Machine Gun Preacher); cu: Gerard Butler, Michelle Monaghan, Michael Shannon. Filmul este interzis minorilor sub 18 ani!

3. Justiţie pe cont propriu (Seeking Justice); cu: Nicholas Cage, January Jones, Guy Pearce. Filmul este nerecomandat copiilor sub 15 ani.

 

EVENIMENTE

1. Expoziţie de figurine de ceară, 5 ianuarie – 8 februarie, Bucureşti

Muzeul Naţional de Geologie găzduieşte expoziţia temporară de figurine din ceară „Mit, Ficţiune şi Realitate”, care provin de la Muzeul Figurinelor de Ceară din Sankt Petersburg. Programul de vizitare este de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 17.00.

Printre personajele ale căror copii din ceară vor fi expuse se vor regăsi Michelangelo, Shakespeare, Leonardo da Vinci, Gioconda, Shrek, Harry Potter, Afrodita, Elena din Troia, Geryon, Omul lup, Minotaurul, Cerber, Zeus, dar şi cel mai gras om din lume. Expoziţia numără un total de 37 de figurine.

Preţul unui bilet de intrare este de 15 lei pentru adulţi şi de 7 lei pentru copii (pentru copiii care vor veni în grupuri organizate, preţul unui bilet va fi de 5 lei).

2. Filmul de Piatră 3.0, 5-8 ianuarie, Piatra Neamţ

Cele mai noi filme scurte din România şi Republica Moldova vor fi prezentate la cea de-a treia ediţie a Festivalului "Filmul de Piatră", care se desfăşoară între 5 şi 8 ianuarie, la Piatra Neamţ. Pe lângă secţiunile din competiţie, evenimentul va mai include concerte (Partizan, URMA, Electric Fence), petreceri cu proiecţii multimedia (Matze şi Dan Basu) şi o întâlnire-eveniment cu Draga Olteanu Matei.

Filmul de Piatră 3.0 va aduce şi cele mai bune scurtmetraje de la festivalurile prietene - NexT, Anim'est, ShortsUP şi BIEFF -, dar şi filme de groază de la TIFF "Umbre" şi filme pentru copii de la Kinodiseea. Pe lângă programul oficial, invitaţii şi participanţii se vor mai bucura de mini-evenimente la patinoar şi pe pârtia de schi, de plimbări cu telegondola şi de un concept unic în România: Sauna Party.

3. ”La Boheme” – spectacol aniversar Elena Grigorescu, 8 ianuarie, Bucureşti

Opera Naţională Bucureşti celebrează la început de an o altă personalitate a scenei lirice. Duminică, 8 ianuarie, la ora 19.00, va avea loc o reprezentaţie a operei „La Bohème” de Giacomo Puccini, în onoarea sopranei Elena Grigorescu.

Printre rolurile importante interpretate de către soprana Elena Grigorescu se numără: Norina din “Don Pasquale” (G. Donizetti), Zerlina şi Donna Elvira din “Don Giovanni”, Despina din “Cosi fan Tutte”, Pamina din “Flautul fermecat” (W.A. Mozart), Margareta din “Faust” (Ch. Gounod), Liu din “Turandot”, Musetta din “La Bohème” (G. Puccini), Micaela din “Carmen” (G. Bizet), Oscar din “Bal Mascat” (G. Verdi), o parte dintre aceste partituri fiind interpretate şi pe mari scene lirice europene.

4. „Cărăbuşii” la Teatrul Ion Creangă, 8 ianuarie, Bucureşti

Duminică 8 ianuarie, la Teatrul Ion Creangă din Bucureşti va avea loc spectacolul „Cărăbuşii”, după o povestire de Stanislaw Ignacy Witkiewicz, în regia lui Cornel Todea. Evenimentul va avea loc la Sala Rapsodia (Str. Lipscani nr. 53), începând cu ora 11.00.

„Cărăbuşii” este povestea unui copil care descoperă, într-un vis, vraja muzicii, iniţiat în lumea ei fascinantă, de câteva personaje fantastice. Spectacolul este recomandat copiilor de peste 6 ani.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează