TIMP LIBER  »  HOBBY  »  AEROBIC KICKBOXING

VIDEO Aerobic kickboxing – te menţii în formă, te distrezi, slăbeşti şi înveţi să te aperi

La un curs de Aerobic Kickboxing poţi pierde 450 de calorii, poţi învăţa să te aperi sau pur şi simplu te poţi distra!
La un curs de Aerobic Kickboxing poţi pierde 450 de calorii, poţi învăţa să te aperi sau pur şi simplu te poţi distra!

Articol de GSP - Publicat marti, 18 octombrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 22 octombrie 2011 22:22

Aerobic kickboxing este o formă de mişcare populară în sălile de fitness din Bucureşti, datorită numeroaselor beneficii pe care le prezintă, dar şi faptului că este foarte folositor în situaţii primejdioase. La un curs de aerobic kickbox te distrezi, slăbeşti dar în acelaşi timp înveţi şi cum să te aperi.

Ce este aerobic kickbox-ul?

Prima formă de aerobic kickbox, numită „ Cardio Kickboxing”a fost creată în 1992 de Frank Thiboutot în Portland, pentru a promova spiritul artelor marţiale (kickbox-ului în special) prin fitness. Aceasta este şi programul de fitness kickboxing sprijinit de Federaţia Internaţională de Kickboxing.

Tehnicile folosite în aerobic kickboxing sunt de fapt o combinaţie între cele folosite în box, aerobic şi diferite alte arte marţiale. Aerobic kickbox-ul alternează lovituri ale braţelor cu cele ale picioarelor şi câteva mişcări de autoapărare.

 

VEZI MAI JOS VIDEO CU CELE MAI IMPORTANTE MIŞCĂRI DIN AEROBIC KICKBOXING!


Beneficii pe care ţi le aduce aerobic kickboxing-ul

Ciprian Toma, personal trainer şi instructor de aerobic de peste 10 ani, în prezent antrenor la unul din centrele World Class din Bucureşti, recomandă clasele de aerobic kickbox celor care vor să scape de stres, să slăbească, să se menţină în formă sau vor să înveţe câteva mişcări de autoapărare.

1. Ajută la scăderea în greutate şi la controlarea facilă a greutăţii

2. Pentru că este un antrenament general, un singur antrenament de kickbox lucrează mai multe grupe de muşchi în acelaşi timp

3. Îmbunătăţeşte condiţia fizică şi starea de sănătate

4. Ajută la echilibrarea mentală şi fizică, flexibilitate, mobilitate, coordonare şi rezistenţă la efort

5. Însuşirea unor noţiuni de bază pentru autoapărare

6. Creşte stima de sine şi încrederea în puterile proprii

În timpul unui antrenament de aerobic kickboxing se ard în medie 350-450 de calorii”, spune instructorul World Class. Ciprian este instructor de fitness şi personal trainer din 2000, a obţinut certificatul Schwinn pentru cycling cu punctaj maxim (aur) şi are o diplomă de la Academia de Educaţie Fizică şi Sport

 

VEZI MAI JOS VIDEO CU EXERCIŢII PROPUSE DE CIPRIAN TOMA!


Sugestii pentru începători (şi nu numai)

1. Găseşte un antrenor bun, care să te înveţe mişcările corecte. Poţi opta şi pentru un DVD, însă pentru că nu ai un instructor alături, trebuie să ai grijă singur să nu te forţezi prea mult.

2. Exersează şi acasă câteva mişcări pe care le stăpâneşti. Poţi încerca chiar şi pe muzică!

3. Alege haine corecte pentru a face mişcare! Acestea trebuie să îţi lase libertate de mişcare însă fără a „atârna” pe tine.

4. Încălţămintea este la fel de importantă. La kickbox, dar şi pentru alte sporturi, recomandaţi sunt adidaşii de alergare, ce reduc presiunea şi tensiunea articulaţiilor solicitate în timpul exerciţiilor.

5. Pauzele între exerciţii sunt recomandate, dar acestea nu trebuie să fie mai lungi de 1 minut!

6. Începătorii, dar nu numai, trebuie să aibă mare grijă la mişcările de răsucire. Riscul de a te accidenta este crescut, dacă execuţi prea brusc, prea în forţă sau fără încălzire acest tip de exerciţii.

7. Hidratează-te în permanenţă! Consumă lichide (de preferinţă apă) înainte, în timpul şi după efort.

8. Cum ştii că antrenamentul a dat roade? După terminarea clasei trebuie să te simţi bine, să ai energie să îţi continui celelalte activităţi rămase în ziua respectivă.

9. Consultă doctorul înainte de a te înscrie la un curs de sport, mai ales dacă suferi de astm ori diabet sau dacă eşti supraponderal.

 

Atenţie! Înainte de a te înscrie la o clasă de aerobic kickboxing, e bine dacă urmăreşti una. Este foarte important să îţi alegi un instructor care adaptează mişcările şi exerciţiile la nivelul grupului. Chiar şi cei mai puţin experimentaţi trebuie să poată executa mişcările propuse de instructor!

Sursa foto: ehow.com

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close