Uluitor! Doi soldați au dispărut acum 75 de ani: au fost regăsiți în ultimul loc la care te-ai fi gândit

Articol de GSP sambata, 22 iulie 08:46

Poliția elvețiană a confirmat faptul că a identificat două corpuri, perfect conservate, care au fost găsite mumificate într-un ghețar din masivul Diablerets. Este vorba, de fapt, despre trupurile a doi soți, care au dispărut cu 75 de ani în urmă, adică în anul 1942, în satul Chandolin.



Analizele ADN au arătat că este vorba despre Marcelin Dumoulin și soția sa, Francine. Cei doi aveau, în anul în care au dispărut 40, respectiv 37 de ani.

Fata lor Monique Gautschy, care acum are 86 de ani a povestit că știa că părinții ei au plecat să ia hrană pentru animale, însă nu s-au mai întors niciodată. "Ar fi trebuit să se întoarcă a doua zi. Brusc, un nor negru a acoperit ghețarul, iar unchiul meu i-a văzut pentru ultima oară cu binoclul. Au trecut probabil peste un pod de zăpadă și au căzut într-o crevasă. Ne-am petrecut viața căutându-i neîncetat. Poliția m-a sunat de dimineață la ora 7:00 ca să-mi dea vestea. Nu credeam că într-o zi le vom putea oferi funeraliile pe care le meritau. Funeraliile vor avea loc sâmbătă, dar mi-ar plăcea să-i mai văd odată, să-i îmbrățișez", a declarat Monique Gautschy.

Cel mai probabil, Francine şi Marcelin au căzut într-o crevasă, unde au stat până acum, când ghețarul s-a topit în urma încălzirii climatice, fapt care a dus la găsirea corpurilor.