Un job cât se poate de ciudat: Fumezi cannabis şi primeşti bani!

Articol de GSP joi, 25 mai 09:43

Chiar dacă pare incredibil, este cât se poate de adevărat. Oamenii de știință de la Universitatea din Washington caută voluntari pentru un studiu care are ca scop dezvoltarea unui test de respirație privind detectarea cannabisului. Potrivit studiului, dispozitivul ar trebui să detecteze cu acuratețe expunerea la tetrahidrocanabinol ( THC).



Voluntarii vor trebui să cumpere cannabisul de la vânzătorii autorizați, pentru ca cercetătorii să nu aibă contact direct cu drogul. Ei vor fuma acasă până consideră că efectul maxim suportat a fost atins, apoi vor lua un taxi până la spital, pentru preluarea de mostre. De asemenea, participanții la studiu vor da detalii despre ce alte produse au consumat înainte și după consumul de cannabis. Dacă va avea succes, studiul va ajuta la dezvoltarea procedurilor de detectare a THC-ului, ingredientul principal din cannabis, ceea ce va duce la prevenirea accidentelor rutiere.

Participanții la studiu vor fi plătiți cu 30 de dolari pentru prima oră și 10 dolari pentru fiecare 60 de minute în plus.

În statul american Washington, consumul recreațional de marijuana este permis.