Un tablou fără titlu, vândut cu peste 110 milioane de dolari

Articol de GSP marti, 23 mai 09:40

Un tablou fără titlu pictat pe pânză de Jean-Michel Basquiat, în anul 1982, a fost vândut, săptămâna trecută, cu 110,5 milioane de dolari, la casa Sotheby's din New York. Opera are 1,83 m pe 1,73 m şi reprezintă un cap negru înfiorător care exprimă nelinişte, pe un fond bleu, şi a fost vândut în mai puţin de zece minute.



Oamenii plini de bani nu au stat deloc pe gânduri şi cel care şi-a dorit cel mai mult să-l aibă, Yusaku Maezawa, un colecţionar japonez, a dat fără să se gândească de două ori preţul fabulos. Miliardarul japonez în vârstă de 41 de ani, care s-a îmbogăţit din comerţul online cu îmbrăcăminte, a cheltuit 97.8 milioane de dolari pentru şapte opere de artă în timpul licitaţiilor de primăvară organizate în urmă cu un an. Yusaku Maezawa vrea să înfiinţeze un muzeu în Chiba, oraşul său natal, unde va expune şi tabloul lui Jean-Michel Basquiat.

Această vânzare demonstrează că, la mai mult de 30 de ani de la moartea lui Jean-Michel Basquiat, care a avut loc pe când avea doar 27 de ani, acesta a devenit unul dintre cei mai mari artişti de artă contemporană.

 Un tablou fără titlu, vândut cu peste 110 milioane de dolari