Veste bună pentru băutorii de alcool: japonezii pot face băuturi din lemn!

Articol de GSP joi, 03 mai 08:54

Iubitorii de alcool ar putea să se bucure în curând de un nou tip de băuturi alcoolice, după ce oamenii de știință japonezi au declarat că au inventat o cale de a produce băuturi alcoolice din lemn.



Cercetătorii de la Institutul de Cercetări pentru Silvicultură și Silvicultură din Japonia au testat încă din iunie 2009 metoda de producere a alcoolului de băut, cunoscut sub numele de etanol.

Acum ei spun ca băuturile pe care le fac din coajă de copac sunt similare cu băuturile maturate în butoaie de lemn şi ar putea fi servite clienţilor din 2021.

Pentru a face băuturile, oamenii de știință au trebuit să pulverizeze coaja de copac într-o pastă, apoi să o hidrolizeze cu o enzimă comercială de celulază pentru a obține zahăr din ea.

Acest zahăr a fost fermentat folosind drojdie și evitând un proces de fabricație care implică căldura, oamenii de știință spun că au reușit să lase alcoolul să păstreze aroma copacilor din care este fabricat.

 Veste bună pentru băutorii de alcool. Japonezii pot face băuturi din lemn!