VIDEO » A fost scos la vânzare apartamentul din New York unde a locuit Greta Garbo » Vezi cât costă

Articol de GSP marti, 28 martie 09:30

Una dintre cele mai mari actriţe din lume, Greta Garbo a locuit timp de 36 de ani în New York, într-un apartament situat în Manhattan și cu vedere la East River. Acum, apartamentul, care are trei dormitoare, trei băi, spălătorie, birou, bucătărie, lift și ocupă întregul etaj cinci al clădirii, a fost scos la vânzare pentru suma de 5,95 milioane de dolari.



Legendara actriță suedeză a decedat pe 15 aprilie 1990, la vârsta de 84 de ani, în urma unor probleme renale și a unei pneumonii. Apartamentul a fost moştenit de nepoata actiţei, Gray Reisfield, care a stat o perioadă în el, apoi a preferat să se mute în California, mai ales că întreținerea ajungea la 9.090 de dolari pe lună. Noul locatar a fost un alt nepot, Derek Reisfield, care a locuit în el până la mijlocul anilor '90.

Acum, moştenitorii lui Greta Garbo s-au hotărât să vândă apartamentul, nu şi piesele de artă care, deocamdată, nu au fost scoase la vânzare. Diva de la Hollywood avea multe antichități franceze, care probabil vor fi scoase la vânzare printr-o firmă de licitaţii. Camera în care a locuit actrița a rămas aproape intactă, cu aceleași decorațiuni în culoarea somonului alese de ea, precum și un dulap pe care l-a adus din Stockholm.