VIDEO Cea mai nouă invenție, mașina zburătoare. Uite cum ar trebui să arate!

Articol de GSP miercuri, 07 iunie 08:15

Japonezii au conceput o maşină zburătoare, ceea ce ar fi un vis pentru şoferii din lumea întreagă. Grupul Toyota Motor a sponsorizat un startup, care a proiectat şi fabricat automobilul demn pentru anul 2017. Maşina este încă în faza iniţială de dezvoltare, dar a efectuat deja un zbor demonstrativ, reuşind să se ridice de la sol şi să rămână în aer timp de câteva secunde.



Maşina zburătoare a fost botezată " SkyDrive", de Cartivator, un grup startup format din aproximativ 30 de ingineri şi angajaţi tineri ai companiei Toyota.

Şeful Cartivator, Tsubasa Nakamura a declarat că îşi doreşte foarte mult ca mașina sa să fie folosită pentru aprinderea torţei olimpice, Tokyo urmând a găzdui JO în anul 2020. Acesta a spus că deocamdată maşina este în faza iniţială de dezvoltare şi crede că abia la sfârşitul anului 2018 va efectua primul zbor pilotat de un om.

Pentru acest proiect Toyota Motor şi grupul său de companii au hotărât să investească 385.000 de dolari în următorii trei ani. Cu toţii speră ca în anul 2025 maşina lor să poată fi folosită în unele zone urbane şi mai ales să poată fi pusă în vânzare.