VIDEO Evadare inedită în Peru. Un infractor l-a lăsat pe fratele geamăn în celulă și a fugit

Alexander Jheferson Delgado (Alexander Jheferson Delgado)

Articol de GSP miercuri, 21 martie 10:12

O evadare ca în filme a avut loc într-o închisoare din Peru. Alexander Jheferson Delgado, un tânăr condamnat pentru viol, a reușit să fugă din celula în care se afla închis, folosind o metodă cu totul și cu totul ieșită din comun.



Profitând de faptul că fratele său geamăn urma să îl viziteze, acesta a procurat, nu se știe cum, un somnifer puternic și i l-a plasat acestuia în ceaiul cu care l-a servit în timpul șederii în închisoare. După ce fratele său a adormit, Delgado a schimbat apoi hainele fratelui cu ale sale și a ieșit din închisoare. Ba chiar i-a și salutat pe gardieni la ieșire, trecând de 6 puncte de controlale închisorii Piedras Gordas.

Când fratele nevinovat al condamnatului s-a trezit în patul din celulă, a încercat să le explice gardienilor că nu el este cel care trebuie să stea acolo, însă fără succes. A fost nevoie de o experiză a amprentelor și de analiza imaginilor de pe camerele de luat vederi pentru ca directorul închisorii să se convingă că, de fapt, Alexander Jheferson Delgado a evadat. Poliția a intrat în alertă și l-a prins pe fugar în mai puțin de 24 de ore. În fața camerelor de luat vederi și a reporterilor televiziunilor din Peru, acesta a spus că a fugit pentru că-i era dor de mama sa și dorea să o vadă, deși nu este clar încă dacă a ajuns acasă.

A fost arestat și fratele lăsat în locul său în celulă, pentru a se stabili clar dacă i-a fost complice sau victimă în toată această poveste inedită.

Alexander Jheferson Delgado își va ispăși acum restul pedepsei, dar i se va adăuga și un " bonus" pentru evadare. El va fi mutat la o închisoare de maximă siguranță din munții Anzi.