VIDEO Lecție pentru politicienii români :) Cum a reacționat un oficial american la o întrebare dificilă

Articol de GSP vineri, 02 iunie 19:29

Un oficial al SUA a fost pus în încurcătură de întrebarea pertinentă a unui jurnalist. Reacția lui: o tăcere interminabilă.



Stuart Jones este secretar asistent de stat în cadrul Ministerului American de Externe. El a fost prezent la o conferință de presă pentru a răspunde întrebărilor jurnaliștilor despre situația din Orientul Mijlociu, ca urmare a vizitei lui Donald Trump în America Saudită.

În cadrul conferinței, un jurnalist AFP i-a cerut lui Stuart să justifice poziția diplomației americane față de monarhia din Arabia Saudită, ținând cont de faptul că autoritățile americane adoptă o poziție cu totul diferită față de Iran, țară cu un regim similar saudiților.

Jurnalistul AFP a mai întrebat de ce s-a criticat în mod deschis alegerile și starea democrației din Iran, în timp ce Arabia Saudită rămâne una dintre cele mai rele țări din lume în privința drepturilor omului.

Oficialul american a fost blocat de întrebare și au urmat peste 20 de secunde lungi de tăcere, timp în care s-a străduit să formuleze un răspuns. În cele din urmă, reacția oferită nu a fost convingătoare și nu a lămurit pe nimeni.

Save