Vrei să trăieşti mai mult? Uite ce trebuie să mănânci!

Articol de GSP marti, 22 august 10:20

Un studiu efectuat cu aproape trei decenii în urmă a fost readus recent în actualitate. Un grup de cercetători a examinat între anii 1988 şi 1994 un raport între mortalitate şi consumul de ardei iute în mâncare.



Din studiu, reiese că, din punct de vedere statistic, cei care consumă mâncăruri picante îşi reduc cu 12% şansele de a muri în urma unui infarct sau în urma unor boli.

În total, 16.179 de subiecţi din Europa şi Statele Unite ale Americii au fost în atenţia cercetătorilor. De la efectuarea studiului şi până în prezent, 4.946 de participanţi au decedat. S-a constatat că rata mortalităţii în rândul celor care consumau mâncăruri ce conţineau ardei iute a fost de 21,6%, faţă de 33,6%, cât a fost în rândul celor cărora nu le plăcea ardeiul iute. Studiul a fost readus în actualitate deoarece este o diferenţă semnificativă între cele două procente.

Putem trage de aici concluzia că sunt şanse să trăim mai mult dacă mâncăm picant.

 Vrei să trăieşti mai mult? Mănâncă mâncăruri picante!