SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / GYÖR-ROSTOV DON 25-24

Györ - Rostov Don 25-24 » Crina Pintea&CO au câștigat Liga Campionilor!

Articol de - Publicat duminica, 12 mai 2019 21:35

Campioana Ungariei, Gyor a câștigat dramatic finala cu Rostov, 25-24, rusoaicele ratând în ultima secundă șansa de a egala și a trimite meciul în prelungiri.  

Györ, Györ, Györ, 2017, 2018 și 2019, prima echipă care câștigă de trei ori consecutiv Liga Campionilor. Campioana Ungariei a întâlnit aseară, la Budapesta, pe Rostov Don, într-o dispută palpitantă cu un final electrizant.

Maghiarele au părut că domină jocul și că îl controlează autoritar. S-au desprins la 4 goluri, dar problemele au apărut pe final. Olandeza Nycke Groot a văzut direct cartonașul roșu în minutul 40, Amorim s-a stins și ea, iar Rostov a căpătat culoare în „obraji”.

Fără gol în ultimele 8 minute, Györ s-a uitat neputincioasă cum rusoaicele se apropie amenințător. Brazilianca Amorim a văzut de asemenea cartonașul roșu cu un minut și jumătate înainte de final, iar trofeul nu mai era atât de aproape de echipa maghiară.

Louise Abbingh, olandeza Rostovului, a avut șansa egalului în ultima secundă, dar norvegianca Kari Grimsbo a întins acolo un picior salvator și a declanșat fiesta la Budapesta. Cu paradele sale, din finalul partidei, Kari Grimsbo i-a obligat parcă pe oficialii Ligii să-i acorde titlul de MVP.

Danyi Gabor, fostul „secund” al lui Ambros Martin, cel care i-a urmat pe bancă la Györ, după plecarea spaniolului la Rostov, și-a învins maestrul. Györ rămâne regina Europei pentru încă un an, bifând al patrulea succes din istoria clubului.

Crina Pintea, pivotul ajuns în vară la formația ungară, câștigă și ea cel mai prețios trofeu, într-un sezon de vis pentru jucătoarea desemnată cel mai bun pivot din Liga Campionilor.

În finala mică, Vipers Kristiansand a învins-o pe Metz cu 31-30, ajutând-o pe Linn Jorum Sulland să câștige titlul de golgeter cu cele 89 de reușite din acest sezon. 

Citește și:

 Pas uriaș spre Challenge Cup » CSM București, egal în Portugalia

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  13 Mai 2019, 11:03

Urmăresc sport si handbal de foarte mult timp dar nu pot să nu remarc cum reacționează maghiarii la Amorim și cum reacționează românii la Neagu deși performanțele sunt în favoarea sportivei noastre...vorbește mai frumos, are performanțe mult mai bune în urma marilor accidentări pe care le-a avut, iar trofeele individuale o nimicesc pe rivală. Singurul lucru l-a care o bate unguroaica sunt pozele provocatoare!

140624939699851
Marius Dumitrescu  •  13 Mai 2019, 10:35

ca au tras arbitrii cu Gyor la greu nu spuneti? in prima repriza cum si-au revenit unguroaicele? atentie: nu sunt fan rusoaice, dar asta e adevarul!!!

749913671784643
Razvan Marcel  •  12 Mai 2019, 23:11

Doua echipe bune Roston Don și Gyor, și doua slabe.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează