A câştigat în instanţă peste 700.000 de dolari pentru imaginea pisicii sale

Articol de GSP luni, 29 ianuarie 09:32

Aceasta este una dintre cele mai renumite pisici din lume, mai ales pe internet, datorită aspectului ei mereu morocănos. Este vorba de Tardar sauce, alias Grumpy Cat (motanul morocănos), care s-a înfuriat complet atunci când o companie de cafea i-a folosit în mod abuziv chipul pe ambalajul produselor, fără să ceară acordul.



Proprietara pisicii, Tabatha Bundesen, care trăiește în Arizona (SUA), a câștigat 710.001 de dolari despăgubiri, pentru încălcarea dreptului contractual la imagine, după ce s-a adresat unui tribunal federal din California. "Am solicitat juraţilor suma pe care o considerau justă. Aceştia au ajuns la concluzia corectă. Este prima dată când un fenomen pe internet câştigă în instanţă!", a comentat avocatul David Jonelis, care a adăugat că firma de cafea Granada Beverage a semnat un contract pentru a folosi imaginea lui Grumpy Cat pe un produs de cafea cu gheaţă numit Grumppuccino, însă a folosit-o şi pe un alt sortiment, mai exact pe cafea măcinată.

Felina cu ochi mari albaştri a apărut în multe emisiuni de televiziune, pe coperta Wall Street Journal sau în revista New York și chiar pe Broadway, într-o reprezentare a legendarului muzical "Cats". Imaginea sa se află pe coperţi de cărți pentru copii, felicitări, tricouri, jucării de pluș. Mai mult, Grumpy Cat are şi o replică de ceară la celebru muzeu " Madame Tussaud" din Washington.

Astfel, Tabatha Bundesen a câştigat milioane de dolari cu chipul pisicii care nu exprimă niciodată bucuria.

A câştigat în instanţă peste 700.000 de dolari pentru imaginea pisicii sale