A găsit un smarald uriaș, în valoare de 300 de milioane de dolari, însă viața lui a devenit un coșmar

Articol de GSP miercuri, 21 iunie 09:58

Un bărbat care se ocupă cu mineritul a găsit o rocă de smarald pe un domeniu minier din Brazilia, care valorează în jur de 300 de milioane de dolari. Chiar dacă a devenit milionar peste noapte, bărbatul trăiește acum un adevărat coșmar, de frica hoților. Minerul păstrează smaraldul în locații extrem de securizate și îl mută periodic, dintr-un loc în altul, de teamă ca hoții să nu îi atace familia.



Bărbatul nu și-a dezvăluit identitatea din aceleași motive. Acesta a declarat că piatra uriaşă este extrem de rară datorită dimensiunilor sale considerabile şi a calităţii cristalelor sale gigantice.

Smaraldul masiv, care cântăreşte 360 ​​de kilograme şi are o înălţime de 1,3 metri, a fost descoperit acum o lună, la 200 de metri adâncime în interiorul minei Carnaiba, o zonă de explorare minerală bogată în bijuterii din Bahia, nord-estul Braziliei.

"Am primit deja apeluri de la părţile interesate, inclusiv potenţialii cumpărători din Europa, Emiratele Arabe, America, India şi China, care doresc să deschidă negocierile", a declarat FG, care abia aşteaptă să încaseze o sumă colosală şi să scape de roca de smarald.