A mâncat 50 de ardei chili în 68 secunde

Articol de GSP vineri, 13 iulie 09:58

Un tânăr a câștigat un concurs de degustare anual, consumând 50 de ardei foarte iuți, în doar un minut. Festivalul de chili durează până la sfârșitul lunii august, iar un concurs de degustare este organizat zilnic.



Câștigătorul, un tânăr pe nume Tang Shuaihui, a câștigat o monedă de aur de 24 de carate.

Concursul face parte dintr-un festival de chili organizat pentru al doilea an la rând. Acesta se desfășoară într-un parc de distracții din Ningxiang, provincia Hunan, cunoscut pentru bucătăria sa foarte picantă.

Sub supravegherea mai multor doctori, participanții au trebuit să înghită 50 de ardei chili cât mai repede posibil.

Tang Shuaihui și-a terminat farfuria în 68 de secunde, în timp ce se afla alături de ceilalți concurenți, într-o piscină plină cu apă și trei tone de ardei roșii.

"I-a mâncat cu o viteză incredibilă. Maestrul de ceremonii tocmai a terminaat de vorbit", a declarat Sun Minying, angajat al parcului de distracții.

Ardeii care pluteau în piscină erau mult mai puțin iuți decât cei înghițiți în timpul concursului, printre altele pentru a evita orice iritare a pielii participanților.

Alimentele din provincia Hunan, cunoscute pentru conținutul lor ridicat de chili, se numără printre primele opt bucătării din China, alături de Sichuan și Canton.