ALTELE  »  STIRI  »  ROMANIA - OLANDA / SIMBATA / ORA 20:15, IN DIRECT PE TVR 1 / MAI SINT 3 ZILE / STIREA 83

Cercul

Articol de GSP - Publicat joi, 11 octombrie 2007 00:00

Ioan Ovidiu Sabau se va retrage astazi in fata publicului clujean. Daca Hagi a fost geniul, iar Dorinel stapinul timpului, Sabau a reprezentat ceea ce ne-a lipsit ca sa devenim campioni mondiali: echilibrul si profesionalismul. Astazi, pe stadionul lui CFR, "Motul" va evolua in meciul sau de retragere impotriva lui Gullit sau Frank de Boer.

Sabau se gindeste mai mult la scopul evenimentului, unul caritabil, decit la faptul ca jocul nu va avea loc pe "Ion Moina", stadionul echipei la care s-a lansat in fotbal, "U" Cluj. "Pentru mine conteaza mai mult ceea ce se stringe. Nici nu e atit de importanta retragerea mea, ci scopul acestui eveniment. Oameni cu probleme mari au nevoie de astfel de gesturi, chiar daca le rezolva situatiile doar pentru moment. Pe <> citi spectatori ar fi putut intra, 4.000, 5.000, 6.000? Nu pot gindi in acest mod, doar pentru un moft, doar pentru a-mi satisface o parte sensibila. Trebuie sa ne gindim doar la faptul ca cineva va beneficia de pe urma acestui eveniment. N-are sens sa mai rascolim lucrurile si nu trebuie sa fim fanatici", a spus Sabau.

"Motul" e bucuros ca va juca alaturi de fostii sai coechipieri de la "nationala. "Cel mai important aspect este ca voi juca alaturi de prieteni. O sa-mi revad fosti coechipieri sau adversari, ca Blinker, Witschge sau Koeman. Iar aceste lucruri se vor intimpla in fata clujenilor. In fata multora dintre ei am debutat. E ceva special. Au fost ani foarte importanti pentru mine, ca jucator al Universitatii. Vor fi momente emotionante, pe care sper sa le depasesc cu bine", a incheiat actualul antrenor al Gloriei Bistrita.

"Uniti"
Sabau crede ca performantele Generatiei de aur au fost posibile datorita unitatii grupului. "Am aratat ca am fost foarte uniti, atit in teren, cit si in afara lui. Am pastrat aceleasi relatii si dupa ce am terminat cu fotbalul. Trebuie sa tinem linia asta. Nu vedeti? Sintem antrenori acum, dar nu apar niciodata discutii si certuri intre noi, dupa meciuri, cind sintem adversari", a spus Sabau.

Pentru primul sau antrenor

Banii strinsi in urma licitatiei tricoului lui Sabau vor ajunge la primul antrenor al "Motului", Alexa Uifaleanu, care a suferit un accident vascular cerebral in 2001. "Vedeti cit de important e in viata sa pastrezi niste relatii de respect. Nu se stie niciodata ce se intimpla cu noi si cind avem nevoie unii de altii. A venit momentul sa fac ceva pentru domnul profesor Uifaleanu", a spus Nelutu.

Playtech: Ianis Hagi a dat lovitura! Suma colosală pe care un antrenor vrea să o plăteasca pentru a îl lua


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează