ALTELE  »  STIRI  »  ROMANIA - OLANDA / AZI / ORA 20:15, IN DIRECT PE TVR 1 / STIREA 140

Chivu: "Sa-i surprindem"

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 octombrie 2007 00:00

- Cristi, pregatiti?
- Da. Vom incerca sa jucam la fel de bine cum am facut-o si pina acum. Vrem sa facem o partida mare, sa fim atenti in faza de aparare si sa-i surprindem pe contraatac.

- Prietenul tau Lobont a spus ca va fi cel mai important examen.
- Lobi va spune acelasi lucru si cu Bulgaria. Repet, eu cred ca soarta calificarii se joaca pina la ultimul meci. Colegii mei sint optimisti cind spun ca daca batem Olanda sintem calificati 99%. Pina nu sintem matematic la Euro 2008, nu trebuie sa lasam garda jos.

"Ruud e bun"
- Revenirea lui Van Nistelrooy reprezinta un pericol pentru noi?
- Ruud este foarte periculos si cred ca este unul dintre cei mai buni atacanti pe care i-a avut fotbalul european in ultimii 50 de ani. Vom facem tot ce trebuie sa-l anihilam, ne vom ocupa de el asa cum procedam cu orice adversar. Un jucator de talia lui poate surprinde, pentru ca daca fotbalul ar fi asa de simplu toate meciurile s-ar termina 0-0.

- Veti juca mai ofensiv decit la Rottderdam?
- Eu cred ca am jucat destul de ofensiv si in Olanda, din moment ce noi am tras patru suturi pe poarta, iar ei doar unul. Trebuie sa marcam.

Piturca glumet

- Vei juca mijlocas sau fundas?
- Voi juca acolo unde e nevoie de mine.

- E bine ca nu apara Van der Sar?

- Nu trebuie sa ne fie teama de nimeni, cu atit mai putin de un portar. (Interviul se intrerupe in citeva secunde, deoarece Victor Piturca si-a pierdut rabdarea sa astepte in autocar, l-a grabit pe Chivu: "Hai, Cristi, ca incepi sa ne plictisesti")

Fara gol in oficiale
Noua meciuri a disputat pina in prezent "nationala" impotriva Olandei, dintre care cinci jocuri au fost de pregatire. "Tricolorii" au inscris insa numai o data in poarta batavilor, gol V. Moldovan, in "amicalul" pierdut la Amsterdam, 1-2, in mai 2000. Prin urmare, nici o reusita intr-o partida oficiala cu "Portocala", ceea ce, in disputele cu Olanda, duce la o medie a golaverajului de 0,11 goluri pe meci! La nivel mondial, cota e egalata de Cipru si "depasita" doar de Malta, care, in sase confruntari cu batavii, n-a marcat niciodata. (Justin Gafiuc)

Contra la Rex
Neconvocat pentru meciul cu Olanda, din cauza unei accidentari la genunchiul sting, Cosmin Contra a tinut sa fie totusi alaturi de "tricolori". Fundasul lui Getafe i-a vizitat aseara pe colegii sai, la hotel Rex, pentru a-i incuraja si a le ura succes. "Sper ca baietii sa cistige si sa sarbatorim la final calificarea", a punctat "Gurita".

Robben rezerva?
O ultima modificare in formula de start a olandezilor ar putea fi retragerea lui Robben pe banca de rezerve. “Cind e la nivelul sau maxim, Arjen e extraordinar. Acum e apt de joc, insa nu in cea mai buna forma”, a declarat Van Basten, sugerind ca titular la Constanta va fi Babel ca aripa stinga. Dar selectionerul nu doreste sa schimbe si sistemul contra “tricolorilor”, din 4-3-3 in 4-4-2: “Acum nu, dar niciodata sa nu spui niciodata”. Van der Vaart a zis insa: “Cu mine pe dreapta, sintem aproape de 4-4-2”. (Theodor Jumatate)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close