ALTELE  »  STIRI  »  NATIONALA

Continuitate

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 august 2007 00:00

"Tricolorii" spera sa-si mentina invincibilitatea si in partidele ce vor urma in toamna in preliminariile CE 2008. Succesul in fata Turciei, scor 2-0, i-a multumit pe selectioner si pe "tricolori" in perspectiva meciurilor din preliminariile CE 2008, din aceasta toamna. "Am intilnit o echipa foarte buna, care ne-a facut in unele momente sa suferim. In repriza a doua, jocul nostru a mers foarte bine si am cistigat. Am obtinut ce ne-am propus, am cistigat, iar la Minsk sper sa repetam evolutia din ultimul timp si sa cistigam toate cele trei puncte", a spus tehnicianul "tricolorilor". Selectionerul s-a declarat surprins de infringerea bulgarilor in fata Tarii Galilor, insa se astepta ca Belarus sa aiba o evolutie buna o data cu schimbarea antrenorului.

Autor a doua pase de gol, atacantul Ciprian Marica era bucuros la final pentru victorie. "Nu conteaza ca nu am marcat eu, important e rezultatul. E bine pentru moralul nostru ca am facut un meci bun, important e sa realizam acelasi lucru si in Belarus si sa cistigam", a declarat fotbalistul lui Stuttgart. si portarul Bogdan Lobont crede ca partida contra Turciei a fost un test reusit, dar gindul ii este deja la partida cu Belarus, de pe 8 septembrie. "Mergem sa invingem in Belarus. Sintem pe un drum bun. La Minsk va fi mult mai greu, miza este alta", a spus Lobby. Atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu, a marturist ca Romania s-a impus in fata unui adversar bataios si care le-a pus de multe ori probleme. " Turcii au fost agresivi, au jucatori buni, insa noi am revenit dupa pauza si am cistigat pe merit. Formam o echipa puternica, cu care vrem sa ajungem la Euro 2008!", a incheiat "Briliantul".

"Am intilnit o echipa foarte buna. Cu totii ne dorim o victorie in Belarus care ne-ar duce mai aproape de obiectiv"

Mirel Radoi

"In Belarus ne asteapta un meci dificil. Caldura ne-a pus probleme, dar important e ca am reusit sa jucam bine dupa pauza"

Razvan Rat

"Rezultat bun in fata unui adversar tare. Sper sa raminem invincibili in meciurile care vor urma, dar cea mai importanta ramine calificarea la Euro"
Florentin Petre

Dorinel laudat
Veteranul Dorinel Munteanu a jucat in repriza secunda, iar evolutia sa a fost apreciata de toata lumea. "Jos palaria pentru tot ce face Dorinel!", a spus Lobont, completat de Mutu: "M-a surprins ca alearga la fel de mult. Experienta sa ne ajuta enorm". si selectionerul Romaniei a declarat ca va apela in continuare la Munti, daca acesta isi va pastra forma aratata in acest debut de sezon. "Daca va continua sa joace la club, probabil ca va fi in lot si pentru partida cu Belarus. Echipa nationala are nevoie de el, mai trebuie sa joace, pentru ca se vede ca fizic nu e pus total la punct", a marturisit selectionerul.

Suporteri scuzati
"Tricolorii" au regretat la final ca nu au fost sustinuti de un public numeros, dar au dat vina pe faptul ca meciul s-a disputat in perioada concediilor. "S-a jucat pe un stadion mare, lumea mai este in concediu. Sper sa revina alaturi de noi la partidele oficiale", a spus Radoi. Mutu a multumit publicului. "Chiar daca nu au fost numerosi, spectatorii ne-au incurajat. Le multumim si ii asteptam alaturi de noi", a declarat "Briliantul". Cel mai vehement a fost Marica. "Tribunele nu au fost foarte pline, terenul nu a fost asa cum trebuia! Cred ca decizia de a juca in provincie e una buna", a marturisit atacantul.

"Vreau la Euro 2008!"
Revenit la lot dupa un an, Dorinel Munteanu crede ca, la cei 39 de ani ai sai, este capabil sa mai fie util "nationalei" si si-a fixat un obiectiv. "Am spus-o mereu, decizia convocarii mele ii apartine selectionerului. Ma simt bine si imi doresc sa fiu prezent la turneul final de anul viitor. Cine nu are incredere si nu are un obiectiv in viata inseamna ca nu vrea nimic. Obiectivul meu e sa particip la Euro 2008", a anuntat Dorinel, care astfel ar putea deveni cel mai virstnic "tricolor" din istoria echipei nationale. Recodrul este detinut de Stanislav Konradt, care a evoluat la 40 de ani, intr-un meci Romania-Iugoslavia, 1-3, disputat in 1947.  (Cristi Lapa - Vaslui)

Adversari spionati

Tehnicianul Daciei Mioveni, Florin Marin, a fost prezent la meciul amical dintre selectionatele Bulgariei si Tarii Galilor, disputat la Burgas, scor 0-1, pentru a spiona jocul bulgarilor. De asemenea, Dan Apolzan a fost in tribune la Belarus-Israel, 2-1, pentru a-i superviza pe bielorusi, viitori adversari ai "tricolorilor" in preliminarii, pe 8 septembrie, la Minsk.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează