ALTELE  »  STIRI  »  ROMANIA - OLANDA / SIMBATA / ORA 20:15, IN DIRECT PE TVR 1 / MAI ESTE O ZI / STIREA 109

Cum?

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 octombrie 2007 00:00

Ofensiv sau prudent? Aceasta-i intrebarea referitoare la tactica pe care o va alege Victor Piturca pentru meciul cu Olanda. O victorie impotriva Olandei, pe 13 octombrie, la Constanta, ar asigura practic "nationalei" Romaniei calificarea la Euro 2008. Cum ar trebui abordat meciul? Ofensiv sau prudent?

Ienei: "Sa fortam"
Fostul selectioner Emeric Ienei e categoric: "Trebuie sa fortam victoria din minutul 1, fiindca jucam acasa! Ar fi foarte bine sa evitam sa jucam meci decisiv cu Bulgaria". Tot el explica: "Pentru asta e nevoie de un echilibru foarte mare intre aparare si atac. Mai intii, sa ne asiguram spatele, sa nu luam gol. Apoi ar fi bine sa marcam repede, sa facem presing de la inceput in jumatatea lor de teren si sa le amenintam poarta la fiecare faza ofensiva. Olandezii nu trebuie invitati la atac, sint tehnici si rapizi, si ar fi bine sa-i tinem cit mai departe de careul nostru. Olanda nu-i invincibila".

Balint: "Pe contraatac"
La rindul sau, fostul international Gabi Balint vede o tactica de contraatac: "Cred ca e riscant sa ataci Olanda, iar noi nu avem echipa care sa domine tot meciul o astfel de formatie. Au atacanti tehnici si rapizi care te pot surprinde daca le dai spatii. Asta nu inseamna sa ne aparam. Trebuie sa cream densitate in zona centrala si sa fim eficienti pe contraatac. Fundasii lor sint lenti. Daca la Rotterdam ne-am inchis excelent, acasa nu mai merge sa joci la ciupeala in atac, trebuie sa ne descoperim, n-avem ce face. E foarte greu, dar nu imposibil sa batem Olanda. Altfel, se complica situatia si devine decisiv meciul cu Bulgaria".

Rat: "Fara riscuri"
"Tricolorii" isi fac si ei calcule tactice. Fundasul Razvan Rat ar opta pentru prudenta: "Nu trebuie sa riscam cu orice pret, pentru ca un egal este mai bun decit o infringere si ne-ar asigura totusi un moral bun, iar la Sofia ne-ar fi suficient doar un punct. Apoi, cine stie, daca Bulgaria se incurca in Albania sau in Slovenia? Clar, nu e cazul sa ne hazardam si sa cautam cu disperare victoria".

Codrea: "Sa nu ne aruncam"

Mijlocasul Paul Codrea e ceva mai indraznet: "Cu siguranta trebuie sa cautam victoria, dar fara sa ne aruncam in atac. Sintem constienti ca daca vom invinge sintem ca si calificati, iar daca facem egal sau pierdem e acelasi lucru, si ne ramine sansa din Bulgaria. Olanda nu poate fi dominata, mai ales ca sintem de valori apropiate, totusi putin mai buni ei"

"Sa nu uitam ca olandezii au cistigat greu in Albania, asa ca noi putem sa le punem mai multe probleme. Victoria nu e imposibila"

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează