ALTELE  »  STIRI  »  ECHIPA NATIONALA

"Fara favoriti"

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 noiembrie 2007 00:00

Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a detaliat ieri intr-o conferinta de presa strategia federala privind vinzarea drepturilor TV pentru partidele echipelor nationale pina in 2010. El a precizat ca nu era obligatorie organizarea unei licitatii, pentru ca "sintem o institutie privata", dar a preferat solutia lansarii unei cereri de oferta din partea televiziunilor interesate. "Piata media s-a dezvoltat foarte mult si e normal sa centralizam propunerile, din care o vom alege pe cea mai avantajoasa pentru federatie. Nu vrem ca reprezentativa sa fie folosita spre a ridica audientele unui post, ci dorim ca promovarea sa duca la cresterea valorii nationalei. Nu exista nici un favorit. Toate criticile sint inutile. Partea financiara si posibilitatile de promovare trebuie sa fie apropiate. Caietul de sarcini respecta standardele continentale impuse, de exemplu, la Champions League sau la Campionatul European", a precizat Lupescu.

"Nu" platformelor digitale

Fostul international a mai subliniat ca ies din calcul de la bun inceput societatile care emit pe platforma digitala sau in sistem pay-per-view: "Nu vom accepta niciodata ca meciurile echipei nationale sa fie transmise intr-un sistem de receptare limitativ. Ele trebuie sa poata fi vazute de toata lumea". In cursa pentru achizitionarea drepturilor TV ale partidelor reprezentativei s-au inscris Antena 1, ProTV, TVR, Kanal D, Telesport si Realitatea, termenul-limita de depunere a ofertelor fiind 15 noiembrie, ora 14:00. Actualul contract, scadent la 31 decembrie, este in valoare de 800.000 de dolari pe an.

Show cu Albania
Partida cu Albania, programata pe 21 noiembrie, va fi ultimul joc gazduit de arena "Lia Manoliu", care va fi distrusa spre a se face loc pentru un alt stadion. "Incercam sa facem foarte atractiv meciul cu albanezii, sa oferim motivatii suplimentare suporterilor sa vina la stadion, in afara faptului ca vor avea ocazia de a vedea la lucru echipa nationala calificata deja la Euro. Va fi un spectacol special, cu tombole si cadouri pentru fani", a spus Lupescu.

"Dragomir a gresit"

Ionut Lupescu a catalogat drept "greseala" actiunea sefului LPF, Dumitru Dragomir, de a da in judecata FRF pe tema paternitatii comisiilor de judecata: "Nu e normal ce a facut, dar ne vom apara. N-am auzit pe nicaieri in lume ca vicepresedintele unei federatii sa cheme in instanta federatia! Ma indoiesc si de faptul ca, in demersul sau, are adeziunea cluburilor pe care le reprezinta. A fost o actiune in nume personal".

Euro la futsal

Reprezentativa de fotbal in sala a Romaniei va participa in premiera in aceasta luna la un turneu final de Campionat European, care va fi gazduit de orasul lusitan Porto. Echipa pregatita de Jakab Zoltan va intilni in grupa selectionatele Cehiei, Italiei si Portugaliei. "Vom merge acolo sa ne jucam sansa si sa nu ne facem de ris", a punctat antrenorul "nationalei" de futsal.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează