ALTELE  »  STIRI  »  EURO-2008

Organizatorii Euro-2008 se tem de invazia hotilor de buzunare din Romania

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 iunie 2007 00:00

(Mediafax) Organizatorii Euro-2008 se tem ca Austria si Elvetia vor fi invadate, in perioada competitiei, de bande organizate de hoti de buzunare si dau exemplu un caz petrecut la Cupa Mondiala din 2006, cand niste romani s-au deghizat in fani ai Argentinei, pentru a fura geanta unei argentinience.

"Invazie de hoti de buzunare profesionisti la Euro-2008", este titlul unui articol aparut in cotidianul austriac Oberosterreichische Nachrichten, care incepe cu relatarea unui episod petrecut la CM din Germania, in care au fost implicati hoti de buzunare romani. "La Cupa Mondiala din Germania niste infractori romani s-au deghizat chiar in suporteri argentinieni. Unul dintre ei s-a ciocnit «accidental» de o argentinianca, un altul i-a acoperit femeii geanta cu un steag al Argentinei, in timp ce al treilea a vrut sa ii fure portofelul. Niste oameni au observat scena si au anuntat politia, hotii fiind arestati", scrie publicatia austriaca.

Reprezentantul unei firme de paza si protectie, Wolfgang Bachler, avertizeaza ca hotii de buzunare vor veni cu autocarele la competitia din Austria si Elvetia. "Este de asteptat ca la Euro-2008 bande organizate de hoti de buzunare sa vina cu autocarele si sa isi imparta sectoarele din stadioane. Pana cand pagubitii vor observa ca au fost jefuiti, hotii vor fi deja in autocare, in drum spre urmatoarele tinte", a afirmat Bachler.

Austriacul spune ca oamenii ar trebui sa fie foarte atenti cand se vor afla in locuri aglomerate. "Ma refer aici si la fanii care vor vedea meciurile pe ecrane gigant amplasate in piete. Ii sfatuiesc sa nu aiba prea multi bani la ei, iar ceasurile scumpe sa le lase acasa. Chiar si in prezent in Oberosterreich (n.r. o regiune din Austria) se inregistreaza, in medie, o suta de furturi facute de hotii de buzunare. Numarul acestor infractiuni s-a dublat in acest an in Linz, fata de anul trecut", a precizat Wolfgang Bachler.

Politia austriaca intentioneaza sa faca schimb de experienta cu politistii germani, care au asigurat ordinea la Cupa Mondiala din 2008. Totusi, Bachler este de parere ca impotriva bandelor organizate de hoti de buzunare este foarte greu de luptat.

Bachler vede mai mult pericol pentru austrieci si elvetieni in perioada Euro-2008 in criminalitatea minora, decat in atacuri teroriste. Pentru a evita pe cat posibil sa fie victimele unor hoti de buzunare, suporterii care vor veni la Euro-2008 sunt sfatuiti sa ia putini bani cu ei si sa ii ascunda adanc in buzunare, sa aiba tot timpul sub supraveghere aparatele electronice scume, de genul camerelor video sau foto si sa fie foarte vigilenti atunci cand cineva ii murdareste "din greseala" cu mustar, aceasta fiind una dintre modalitatile de operare a hotilor.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează