ALTELE  »  STIRI  »  BULGARIA - ROMANIA / AZI, ORA 18:00 PE TVR 1 / STIREA 5

"Pentru onoare"

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 noiembrie 2007 00:00

Daniel Borimirov este pe jumatate roman, dar fostul international bulgar va tine astazi cu "nationala" lui Penev, "pentru ca avem ceva de demonstrat"

L-am gasit pe Daniel Borimirov la antrenament, la stadionul lui Levski Sofia, actuala sa echipa. A parut usor amuzat de vizita echipei de la Gazeta Sporturilor. "Inteleg aproape tot ce spuneti, dar mi-e gru sa vorbesc in romaneste", a recunoscut el, dar in bulgara. Fostul international spune ca cel mai bun amic roman al sau a fost Dorinel Munteanu. Cei doi au cam aceeasi virsta. La peste 38 de ani, bulgarul pare neschimbat. Doar citeva fire de par alb pe la timple tradeaza trecerea timpului. " Am jucat multe partide impotriva romanilor. Imi aduc aminte de acel meci de la Euro '96, cind v-am batut cu 1-0. Dorinel a dat un gol valabil, dar nu a fost validat", spune Borimirov, care s-a nascut in Pocraina, un sat romanesc, dar pe cealalta parte a Dunarii, linga Vidin. Recunoaste: "Bunicii mei erau romani".

Revansa
si totusi, Borimirov nu isi doreste un meci egal. "O sa bata Bulgaria! Avem si noi echipa buna si trebuie sa va demonstram asta. Avem de aparat onoarea «nationalei»!". De ce n-a ajuns Bulgaria la Campionatul European?. "Fiindca ne-am incurcat de Albania. Am risipit cu ei ceea ce adunaseram la Constanta. Apoi, voi ati batut Olanda, noi n-am reusit". Spera sa fie un meci frumos si "fanii sa nu se incaiere. Pina la urma, sintem tari vecine, avem multe in comun si ar fi rau pentru toti sa iasa ceva urit". Apoi se scuza. Trebuie sa mearga la antrenament. O alergare usoara, pentru ca este accidentat.


Politisti la spaga
La numai citeva minute dupa sosirea "tricolorilor" la stadion, in zona si-au facut aparitia politistii bulgari, care au inceput sa blocheze rotile masinilor. Au patit-o si ziaristii romani, dar si bulgarii, desi automobilele erau parcate regulamentar. Dupa o scurta discutie, reprezentantii legii cedau. Debolcau autoturismele dar numai in schimbul unei recompense neoficiale de 10 leva (5 euro).

Animatie la case
Dupa doua zile in care cu greu s-au vindut citeva zeci de bilete, ieri au inceput sa apara la casele de bilete tot mai multi cumparatori. Nu s-a format coada, dar casierii n-au mai somat, cum s-a intimplat de marti, cind respectivele tichete au fost scoase la vinzare. Preturile biletelor: 10 leva (5 euro) - tribuna I, 5 leva (2,5 euro) - tribuna a II-a, 2 leva (1 euro) - peluze.


Trabant bulgaresc

In drum spre stadion, "tricolorii" s-au amuzat vazind pe marginea drumului o caruta trasa de un cal si doi tigani care incercau sa remorcheze un Trabant vechi. Insolitul atelaj a ajuns in cele din urma si la stadion, cei doi tigani bulgari atragind instantaneu privirile celor din zona, dar mai ales pe cele ale reprezentantilor presei. Un crimpei inedit din viata Sofiei. Ce mult seamana cu ce e pe la noi pe acasa!

Verifica arena cu ciinii
Bulgarii sint foarte prevazatori. Inaintea partidei, membri ai trupelor speciale vor verifica stadionul " Vasil Levski" cu ciini special antrenati incercind sa descopere orice dispozitiv pirotehnic ascuns in tribune.

573 de politisti
si de jandarmi vor fi astazi la meciul de pe "Vasil Levski"

Se anunta ploaie
Partida de astazi dintre Bulgaria si Romania, ce va avea loc pe stadionul "Vasil Levski" din Sofia, va fi transmisa in direct de TVR 1 incepind cu ora 18:00.  Vremea se anunta destul de friguroasa, cu o maxima de 2 grade Celsius, fiind sanse mari de ploaie si chiar de ninsoare. (Costas Mincu)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează