America nu mai este prima piaţă cinematografică din lume în 2018!

Operation Red Sea (Operation Red Sea)

Articol de GSP sambata, 26 mai 09:21

În toate ţările din lume, majoritatea produselor, de la televizoare, jucării, haine, aparatură medicală, telefoane mobile, încălţăminte la pixuri, cuie sau ascuţitoare, sunt " Made in China". Asiaticii sunt de departe numărul unu în comerţ, însă au început să se dezvolte foarte puternic, iar acum au devenit primii şi în industria cinematografică.



Nu, nu este o glumă, pentru că potrivit statisticilor oficiale chineze şi americane, China a depăşit America de Nord şi a devenit prima piaţă cinematografică din lume în primul trimestru al anului 2018, datorită unor filme locale.

Conform China Movie Data Information Network, vânzările de bilete realizate în cinematografele din China în perioada ianuarie-martie au totalizat 2,70 miliarde de euro, în timp ce potrivit revistei americane Variety încasările obţinute din vânzările de bilete în America de Nord ( Statele Unite ale Americii şi Canada) au fost de 2,43 miliarde de euro.

În box office-ul chinez din 2018 s-a aflat filmul " Operation Red Sea", o superproducţie ce prezintă o misiune împotriva piraţilor desfăşurată de armata chineză în Marea Roşie. Acest film a avut încasări de 480 de milioane de euro! În box office-ul Americii de Nord cele mai bune realizări le-au avut " Black Panther" şi " Pacific Rim: Uprising".

Box office-ul din China a crescut cu peste 13% în 2017, înregistrând o nouă urcare după o relativă încetinire în 2016. Încasările totale au ajuns la 7,47 miliarde de euro anul trecut, potrivit Agenţiei de stat pentru presă, publicaţii, radio, cinema şi televiziune.