SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL FRANȚEI

A primit cel mai ciudat trofeu :D Victorie categorică pentru Lewis Hamilton în Marele Premiu al Franței » Cum a arătat podiumul + ghinion pentru Vettel la start

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 iunie 2018 19:08

Britanicul Lewis Hamilton, 33 de ani, campionul en-titre din Formula 1, a obținut azi o nouă victorie în Marele Circ, impunându-se într-o manieră autoritară în Marele Premiu al Franței.

Plecat din pole-position pentru a 75-a oară în carieră, record absolut în F1, Hamilton a dominat cursa desfășurată pe circuitul Paul Ricard, din Le Castellet.

Optând pentru o strategie cu o singură oprire la boxe, Hamilton a fost în permanență la conducerea cursei, reușind să câștige cea de-a treia cursă a sezonului, după cele din Azerbaidjan și Spania.

Sebastian Vettel, pilotul Ferrari care până azi era lider în clasamentul piloților, a plecat de pe locul 3 pe grilă, dar a fost ghinionist la start, ciocnindu-se cu Valtetri Bottas, pilotul celor de la Mercedes. Vettel a trebuit să intre la boxe, a pierdut numeroase poziții, iar în final s-a clasat doar pe locul 5.

Podiumul a fost completat de Max Verstappen, tânărul pilot de la Red Bull, în timp ce locul 3 a fost adjudecat de pilotul Ferrari Kimi Raikkonen, care l-a devansat pe Daniel Ricciardo, celălalt membru al echipei Red Bull.

Hamilton revine astfel pe primul loc în clasamentul piloților, cu 145 de puncte. Vettel a căzut pe 2 și are 131 de puncte. La constructori, Mercedes e lider, cu 239 de puncte, în timp ce Ferrrari e pe 2, cu 214 puncte. Pe 3 se situează Red Bull Racing, cu 164 puncte.

A fost primul Mare Premiu care are loc în Franța după o pauză de 10 ani! Ultima oară când Franța a găzduit o întrecere din Formula 1 a fost în 2008, la Magny-Cours, cursă câștigată de brazilianul Felipe Massa.

trofeul a atras atenția

Trofeul inedit primit de Hamilton a stârnit amuzament pe rețelele de socializare, datorită formei ciudate, reprezentând o gorilă în culorile Franței:

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
thedronius
thedronius  •  24 Iunie 2018, 23:30
Postat de nechitoimihai pe 24 Iunie 2018, 22:03

Sa mori tu ca Hamilton e campionul en-titre ? prostule care esti ,dute de te informeaza.......campion e Niko Rosberg !!!!

Naspa de tine, amnezie un an de zile... grav, grav... Mihaie, mai verifica si tu informatiile, pasionatule de sporturi cu motor :)))

nechitoimihai
nechitoimihai  •  24 Iunie 2018, 22:03

Sa mori tu ca Hamilton e campionul en-titre ? prostule care esti ,dute de te informeaza.......campion e Niko Rosberg !!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează