SPORTURI  »  FORMULA 1  »  FORMULA 1

Sărbătoare în avans » Cu titlul asigurat, Hamilton a dezvăluit: "E clar, cred, că toată lumea trece prin așa ceva"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 28 noiembrie 2017 15:40

Lewis Hamilton a recunoscut că nu s-a mai concentrat la maximum pe ultimele două curse ale sezonului, având titlul mondial asigurat.

Duminica trecută s-a derulat cursa de final a ediției 2017, câștigată clar de Valtteri Bottas. O dominație de la startul cu pole position până la linia de sosire, controlată cu calm de finlandez.

Și genul de evoluție pe care ar vrea s-o ia cu el și în sezonul viitor, pentru a-i face o concurență vie coechipierului Lewis Hamilton – așa cum s-a întîmplat cu Nico Rosberg în 2016.

Britanicul a povestit însă că, având cel de-al patrulea titlu mondial asigurat după antepenultimul Mare Premiu, cel din Mexic, s-a relaxat. Și a experimentat o situație destul de asemănătoare celei din 2015.

A început să sărbătorească și acest lucru i-a pus în umbră pregătirea pentru probele de la Sao Paulo și Abu Dhabi, însă insistă, citat de Autosport, că n-a fost ceva care să-i afecteze poziția. "Zero griji", a decretat Hamilton.

"E clar, cred, că toată lumea trece prin așa ceva după ce cucerește un titlu. În săptămâna după ce mi-am asigurat victoria am petrecut cu familia, am sărbătorit pentru că asta se face de obicei. Vă asigur însă că nu a fost cazul înainte sau după alte curse. Lipsa de somn și de energie și-a lăsat amprenta pe ultimele două curse, dar am încercat să dau tot ce aveam".

"Progres și învățare"

În 2015, Lewis își asigurase titlul după Marele Premiu al Statelor Unite, la final de octombrie, apoi a fost învins de coechipierul Rosberg în ultimele trei curse rămase de disputat.

Apoi, anul trecut, germanul s-a bătut cu determinare pentru primul loc, reușind să-l obțină în premieră. Șeful de la Mercedes, Toto Wolff, e de părere că ar fi greșit să se compare cele două situații.

"Hamilton e o persoană înclinată spre progres și învățare. Nu cred că anul acesta a fost ca în 2015. A avut un accident în calificări la Sao Paulo, nu știu cum s-a întâmplat, de unde a venit. Tot sezonul nu a făcut nicio greșeală, dar s-a întâmplat la Interlagos. Mai bine atunci, când avea titlul în buzunar. Iar la Abu Dhabi Valtteri a legat mai bine lucrurile. A fost weekend-ul lui", a punctat Wolff.

Lucru recunoscut sportiv și de britanic. Care acum nu va mai avea restricții la petreceri și sărbătoriri. Măcar o scurtă perioadă, până încep pregătirile pentru noul sezon. 

Optimist pentru 2018

Kimi Raikkonen apreciază favorabil șansele echipei sale, Ferrari, pentru sezonul viitor. "La anul, cu mașini noi pentru toată lumea, lucruri noi – nu cred că e cazul să ne facem prea multe griji", a spus finlandezul.

"Mereu încercăm să îmbunătățim la toate capitolele, să fim cei mai rapizi și nu vom fi mulțumiți până când nu vom ocupa pozițiile unu și doi tot timpul. Dar nu va fi ușor. Mercedes vor fi puternici, la unele chestiuni mai puternici decât noi, dar am avut mașină bună. Ne vom vedea de treabă și totul se poate întoarce", a încheiat el. 

12 victorii a reușit Mercedes în sezonul 2017, 9 Hamilton, 3 Bottas, în timp ce Ferrari s-a impus de 5 ori, de fiecare dată prin Vettel

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează