NOUTATI AUTO  ·  COD RUTIER 2019

CODUL RUTIER 2019 se modifică! Ce trebuie să știi despre noul Cod

Luni, 12 August

COD RUTIER 2019 // Guvernul urmează să adopte în şedinţa de luni un proiect de ordonanţă de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prin care se introduc noi sancţiuni în cazul folosirii inadecvate de către conducătorii de vehicule a telefoanelor mobile sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text.

Astfel, potrivit notei de fundamentare, prin actul normativ se propune: 

“interzicerea, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, ţinerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod nu numai a telefonului mobil, ci şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video”.

De asemenea, se reglementează sancţiunea „cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni (aceeaşi ca la conducătorii de autovehicule) şi pentru conducătorii de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deţinerii permisului de conducere, pentru săvârşirea contravenţiei ‘ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, a telefonului mobil, precum şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video”. 

Amenda este de patru puncte de penalizare, adică 820 de lei.

Citește totul pe auto-bild.ro.

 Sunt zeci de gropi în curtea lui Gheorghe Dincă! Ce se află în ele, descoperire macabră făcută de anchetatori cu scannerul

Libertatea

Comentarii (2)

bodrin  •  12 August 2019, 23:43

...și ce spune Codul Rutier despre modul în care super-polițiștii de la Rutieră or să-i prindă pe prostălăii care se joacă de-a live-ul la peste 100 km pe oră? Despre cei care stau pe chat-uri pe Feisbuc sau pe SMS ce să mai zic, e imposibil să fie prinși, sunt prea mulți/multe! Așa că Noul Cod Rutier va rezolva ce a rezolvat si cel un pic mai vechi.

gicab  •  12 August 2019, 20:33

Confundați punctele amenda cu punctele de penalizare...

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
16:00 Ciclism

Turul Danemarcei

Eurosport 2
17:55 Tenis, Calificări

US Open

Eurosport
21:30 Fotbal, Europa League

FCSB - Guimaraes

-
22:00 Tenis, ATP

Turneul din Winston-Salem

Digi 2, Digi 3
Program TV complet

Liga 1