SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  CUTIE

Cutie manuală versus automată: care este cea mai bună opțiune?

Articol de GSP - Publicat marti, 05 martie 2019 11:06

Duelul dintre cutie manuală versus automată nu este doar o chestiune care depinde de confort. Această decizie influențează consumul și temperamentul mașinii. Noi am verificat opt perechi de mașini ca să îți dăm un răspuns concret pe acest subiect. Să băgăm în viteză!

Este cutia automată lentă și nesportivă, bună doar pentru mașini mari? Prostii! La aproape toate mașinile pe care le-am încercat, locul acestei prejudecăți este la lada de gunoi a istoriei.

Sigur, există un motiv pentru care au apărut aceste prejudecăți: vremurile în care aceste transmisii nu erau o alegere bună dacă voiai să ai o mașină rapidă, economică sau accesibilă.

În acest scop am efectuat o verificare a consumului, ne-am deplasat în oraș, pe drumuri interurbane precum și pe autostradă. La sfârșit dăm pentru fiecare pereche de modele o recomandare a ceea ce este mai bine, din punctul nostru de vedere: să schimbi tu însuți vitezele sau să lași un calculator să decidă cum și când să fie schimbate?

În unele cazuri, alegerea este mai mult decât clară, pe când în altele totul va depinde de ce dorești să faci cu acea mașină. Da, trebuie să ai perspectivă când cumperi o mașină!

Află totul de pe auto-bild.ro

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează