NOUTATI AUTO  ·  CAMPIONATUL MONDIAL DE RALIURI

Două echipaje tricolore, la etapa mondială de raliuri din Sardinia

Miercuri, 12 Iunie

România va fi reprezentantă de două echipaje în acest weekend la o nouă etapă din Campionatul Mondial de Raliuri, care se va desfășura în insula italiană Sardinia.

Campionii naționali en-titre Simone Tempestini și Sergiu Itu, care au reușit un loc 10 runda trecută în Portugalia, vor concura și de această dată în WRC 2, pe un Hyundai i20. Cei doi sportivi de la Napoca Rally Academy vor să răzbune momentul de anul trecut, atunci când au fost nevoiți să abandoneze din cauza unui accident. Aceștia au fost nevoiți să abandoneze pe final, într-un moment excelent în care erau în puncte.

„Sunt optimist pentru că etapa din Portugalia mi-a arătat că putem merge într-un ritm foarte bun și cu siguranță putem spera la o clasare în top și aici. Obiectivul nostru e clar, obținerea de puncte pentru România”, a spus Tempestini, campion mondial Junior WRC în 2016 și de trei ori campion național absolut.

Cel de-al doilea echipaj tricolor este format din Raul Badiu și copilotul acestuia, Gabriel Lazăr. Pe un Ford Fiesta R2T19, cei doi concurează în cadrul Junior WRC, acesta fiind primul lor sezon complet. Runda trecută, în Corsica, Badiu a încheiat pe locul 7.

La această etapă mondială participă nu mai puțin de 147 de echipaje, iar de pa lista de start nu lipsesc nume mari precum Sebastien Ogier, Ott Tanak, Thierry Neuville sau Dani Sordo.Miniștri surpriză în Guvernul Orban. Rareş Bogdan şi Raluca Turcan rămân pe dinafară

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA

Turneul din Moscova

Digi 2
14:00 Tenis, WTA

Turneul din Luxemburg

Digi 4
17:30 Baschet M

Dinamo - U BT Cluj-Napoca

Digi 3
Program TV complet

Liga 1