SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  MAȘINI ELECTRICE

Fiat Chrysler și firma care produce iPhone-ul, parteneriat gigant! Vor să facă mașini electrice pentru China

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 ianuarie 2020 09:59

Fiat Chrysler Automobiles și Foxconn, firma implicată în producerea iPhone-urilor, au pus la cale un parteneriat pentru a construi mașini electrice în China. 

Foxconn a anunțat că cele două companii au pus la punct detaliile unei colaborări uriașe. Firma taiwaneză va asigura partea electrică și cea tehnologică, iar Fiat se va ocupa de partea tehnică. 

Cele două companii discută de mai multe luni și vor ca parteneriatul lor să fie unul care să domine piața de mașini electrice din China. 

Fiat Chrysler vrea astfel să recupereze din terenul pierdut în fața rivalelor la capitolul mașini electrice. Compania italo-americană deține 12 mărci de mașini: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Ferrari, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Ram Trucks și SRT.

China este 60% din piața mondială de 2,1 milioane mașini electrice vândute anual la nivel mondial. Până în 2030, specialiștii se așteaptă ca piața să ajungă între 23 și 43 de milioane de unități anuale la nivel global. Conform celor mai ridicate estimări, China va însemna 57% din aceste vânzări.

Citește și:

Tesla, anunț fantastic! RECORD de livrări în 2019 + ce se întâmplă cu giga-fabrica din China

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează