SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  LANSARE

FOTO ȘI VIDEO Giulia, mașina cu 510 cai-putere » Cea mai rapidă Alfa Romeo s-a lansat în România

Articol de - Publicat marti, 15 noiembrie 2016 14:05

Alfa Romeo, marca italiană care s-a lansat în 1910, revine după 53 de ani, cu modelul Giulia. A fost arătat în premieră mondială la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna lui 2015, iar acum a ajuns în România și va înlocui vechiul model Alfa Romeo 159.

Un sedan cu tracțiune spate, extrem de frumos și cu un design agresiv. Giulia oferă patru niveluri de echipare (Giulia, Super, Veloce si Quadrifoglio), iar la capitolul motorizări, mașina italiană vine cu un 2.2 turbo-diesel cu 3 versiuni de putere (150 CP, 180 CP, transmisie manuală în șase trepte sau automată cu opt trepte și tracțiune spate și 210 CP cu transmisie automată și tracțiune integrală. Există și un 2.2 benzină de 280 CP, cu transmisie automată și tracțiune integrală, 2.0 benzină turbo de 200 CP sau 280 CP și transmisie automată în opt trepte și tracțiune integrală.

Vedeta este Giulia Quadrifoglio, un motor de 2.9 litri, V6, BiTurbo, benzină cu 510 CP și cutie manuală cu șase rapoarte sau automată în opt trepte. Viteza maximă este de 307 km/h și sunt necesare doar 3,9 secunde pentru a atinge viteza de 100 km/h.

Quadrifoglio are două etriere pe spate, ceea ce înseamnă 8 plăcuțe de frână și sunt necesari 32 de metri pentru a opri mașina violent de la o viteză de 100 km/h. Un diesel are nevoie de 38 de metri pentru o frânare de urgență la aceeași viteză.

Giulia are o greutate de doar 1.650 de kg, o greutate redusă pentru că s-a folosit aluminiu (motor, suspensii, sistemul de frânare, portiere și capotă) și fibră de carbon pentru axul cardanic. Pentru Giulia Quadrifoglio, carbonul a fost implementat la plafon, capotă, spoilerele față și spate și praguri laterale). Pentru a se elimina vibrațiile, șasiul este realizat în proporție de 70% din oțel extrem de rezistent.

ADVERSARI

BMW Seria 3
Audi A4
Mercedes-Benz Clasa C

PREȚURI

Modelul de bază (2.2 diesel, 150 CP): 34.110 euro (TVA inclus)
Vârf de gamă (Quadrifoglio, 2.9 Turbo, 510 CP, cutie automată): 73.800 euro (TVA inclus)

Save

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
skrilla
skrilla  •  15 Noiembrie 2016, 19:45
Postat de fcsb.86 pe 15 Noiembrie 2016, 15:18

Pentru cei care au "studiat" aceasta masina vor avea mari surprize. Conform istoriei Alfa este o ciudatenie totala. Masina asta este 80% bmw, motorizare, cutie, platforma, pana si 4x4-ul lor este defapt un xdrive! Pretul pentru AWD este fabulos in primul rand pentru pozitia marcii in piata auto si sincer indiferent ca merita sau nu, exista variante de prestigiu tot la acei bani. Cu siguranta multi vor ocoli aceasta masina "noua" de la Alfa.

Ma faci sa rad. Cutiile de viteze sunt ZF si Getrag si se folosesc pe cel putin vreo 20-25 de producatori auto. Motorizarile de 2.0 si 2.2 sunt Fiat in totalitate, iar motorizarea de pe QV e Ferrari. Q4 este de fapt un XDrive?! De unde si pana unde ineptia asta?! Toursen sau Haldex iti spun ceva? Stii diferenta? Stii ce foloseste XDrive si ce foloseste Q4? Daca nu, pune mana si citeste ca sa nu mai vorbesti asemena ineptii iesite din comun! De platforma Giorgio ai auzit? Masina asta n-are absolut nimic in comun cu BMW.

dani0480
dani0480  •  15 Noiembrie 2016, 19:24

Exista si alte masini in afara de BMW.Probabil fanii masinilor nemtesti o vor admira de la distanta din Golful sau BMW-ul din anii'90 in timp ce face bilute la semafor.Alfa Giulia este o masina extraordinara si poate concura cu orice din clasa ei.

fcsb.86
fcsb.86  •  15 Noiembrie 2016, 15:18

Pentru cei care au "studiat" aceasta masina vor avea mari surprize. Conform istoriei Alfa este o ciudatenie totala. Masina asta este 80% bmw, motorizare, cutie, platforma, pana si 4x4-ul lor este defapt un xdrive! Pretul pentru AWD este fabulos in primul rand pentru pozitia marcii in piata auto si sincer indiferent ca merita sau nu, exista variante de prestigiu tot la acei bani. Cu siguranta multi vor ocoli aceasta masina "noua" de la Alfa.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează