NOUTATI AUTO  ·  VOLKSWAGEN

I-a speriat Tesla! Volkswagen a publicat investițiile în mașini electrice în următorii 5 ani: sunt GIGANTICE! Câte milioane vrea să vând până în 2029

Duminica, 17 Noiembrie 2019

Gigantul auto Volkswagen a anunțat vineri că va investi 60 de miliarde de euro în următorii 5 ani pentru digitalizare și producție de mașini electrice și hibrid. Mai ales că Tesla a ales Germania pentru fabrica din Europa.  

Suma este mai mare cu 16 miliarde decât planurile anunțate anterior, notează dw.com.   3 fabrici din Germania vor fi complet trecute pe producție de mașini electrice, în timp ce fabrici din China și Statele Unite vor fi și ele total sau parțial transformate.  

Ținta este ca Volkswagen să producă în următorii 10 ani 75 de modele electrice complet noi și în jur de 60 de modele hibrid. Obiectivul anterior era să lanseze 70 de modele de mașini electrice și modele hibrid în total, conform sursei citate!  
 

I-a speriat Tesla

Volkswagen intenționează să vând 26 de milioane de unități electrice full și în jur de 6 milioane hibrid până în 2029. Gigantul german încearcă să își îmbunătățească imaginea după scandalul Dieselgate, din 2015, când a fost forțat să recunoască trucarea softului de poluare de pe mașini diesel pentru a ocoli limitele de emisii de noxe. 

În plus, Volkswagen a decis să iuțească ritmul pentru fabricarea mașinilor electrice după ce concurentul Tesla a anunțat că a ales Germania pentru a crea prima fabrică din Europa, aproape de Berlin.  

Citește și:

CATL, colosul din umbră care domină piața mașinilor electrice! Reportaj șocant: cum elimină chinezii concurența pe piața bateriilor + cum blochează cobaltul din cele mai mari mine din lume!Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
10:15 Tenis

Australian Open

Eurosport, Eurosport 2
12:20 Schi Alpin

Cupa Mondială

Eurosport 2
18:55 Sărituri cu schiurile

Cupa Mondială

Eurosport
19:00 Handbal M, CM 2020

Norvegia-Croația

Digi 2, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga

Borussia Dortmund - FC Koln

Digi 3, Look Plus
21:30 Handbal M, CE 2020

Slovenia-Spania

Digi 2
21:45 Fotbal, Ligue 1

Nice - Rennes

Digi 4, Look Sport 2
21:45 Fotbal, Serie A

Brescia - AC Milan

Digi 1, Look Sport
21:50 Patinaj Artistic

CE 2020

TVR 2
Program TV complet

Liga 1