SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  MP AL ITALIEI

Marele Premiu al Italiei » Hamilton, la a patra victorie la Monza! A devenit lider în clasamentul general

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 03 septembrie 2017 15:03

Pentru prima oară în acest sezon, Lewis Hamilton a devenit lider în clasamentul piloților pentru titlul mondial tocmai acasă la Ferrari. Totul se joacă pentru că mai sunt în joc încă șapte Grand Prix-uri, iar diferența este de 3 puncte!

Monza, circuitul de casă al celor de la Ferrari, a fost o afacere între Hamilton și Vettel în ultimii zece ani. Fiecare a bifat câte 3 succese, iar în două rânduri a câștigat Alonso. Ca să punem punct statisticii, Barrichello (2009) și Rosberg (2016) au bifat câte o victorie în Grand Prix-ul Italiei.

După rezultatele de sâmbătă din calificări, Hamilton nu avea cum să rateze victoria la Monza. În primul rând scăpase încă din start de următorii doi clasați, Verstappen și Ricciardo, cei doi piloți Red Bull fiind nevoiți să plece de pe ultimele poziții ale grilei din cauza unor penalizări dictate de FIA. Și uite cum britanicul s-a trezit în spatele său cu Lance Stroll (Williams) și Esteban Ocon (Force India).

Ce noroc pe Hamilton având în vedere că monopostul Mercedes e mai rapid decât celelalte la vitezele de top, iar în față n-avea pe nimeni. Mai mult decât atât, avea și spatele asigurat de colegul Valtteri Bottas, care avea sarcina să-i blocheze cât se poate de mult pe cei doi piloți Ferrari, Raikkonen și Vettel, plecați din grilă de pe pozițiile 6 și, respectiv, 7.

Hamilton a mers tare, dar n-a forțat niciodată

Lewis Hamilton a plecat ca din tun, cu intenția de a pune cât mai multe secunde față de urmăritorii săi. Cu aer curat în față, britanicul s-a descotorisit rapid de urmăritorii săi, Stroll și Ocon. Bottas a venit repede în spatele lui Hamilton, iar Vettel s-a poziționat imediat pe ultimul loc al podiumului.

Fără șanse pentru german de a încerca mai mult. După sesiunile de calificări modeste, dar cu șansa de a avansa în grilă datorită pedepselor aplicate lui Verstappen și Ricciardo, Vettel se poate considera mulțumit după Monza și încă mai poate spera să aducă un nou titlu pentru Ferrari după 10 ani de secetă. A trebuit însă să-i cedeze prima poziție în clasamentul pentru titlul mondial lui Hamilton. I-a luat mai mult de jumătate de sezon pilotului britanic să ajungă pe primul loc. Mai sunt însă șapte Grand Prix-uri, iar titlul se joacă.

4 succese
are Hamilton acum la Monza (2012, 2014, 2015 și 2017), în timp ce marele său rival, Sebastian Vettel, are trei victorii, toate de pe vremea când pilota pentru Red Bull

59 de victorii
a adunat în carieră Lewis Hamilton

Daniel Ricciardo a fost pilotul care s-a remarcat: după ce a plecat de pe poziția a 16-a, pilotul australian al celor de la Red Bull a încheiat cursa pe poziția a patra, foarte aproape de Vettel, ocupantul ultimei poziții de pe podium.

Clasamentul final al cursei de la Monza:

  1. Hamilton
  2. Bottas
  3. Vettel
  4. Ricciardo
  5. Raikkonen
  6. Ocon
  7. Stroll
  8. Massa
  9. Perez
  10. Verstappen

Clasamentul general:

  1. Lewis Hamilton 238
  2. Sebastian Vettel 235
  3. Valtteri Bottas 197
  4. Daniel Ricciardo 144
  5. Kimi Raikkonen 138
  6. Max Verstappen 68

livetext » mp al italiei

Turul 53: Final de cursă și victorie pentru Hamilton, care trece primul linia de sosire! Este a patra victorie pentru britanic la Monza. Este urmat de Bottas și Vettel.

Turul 50: Cel mai rapid tur pentru Ricciardo, care este la doar 4.3 secunde de Sebastian Vettel.

Turul 41: Ricciardo trece de Raikkonen și ajunge pe locul 4.

Turul 38: Palmer și Vandoorne au ieșit din cursă. Top 10:

  1. Hamilton
  2. Bottas
  3. Vettel
  4. Raikkonen
  5. Ricciardo
  6. Ocon
  7. Stroll
  8. Massa
  9. Perez
  10. Magnussen

Turul 31: Verstappen, la cea mai rapidă tură:

Turul 30: Hamilton păstrează un avantaj de aproximativ 4 secunde și jumătate față de Bottas, în timp ce Vettel are un handicap de 23 de secunde față de liderul de la Mercedes.

Turul 25: Top 10

  1. Hamilton
  2. Bottas
  3. Vettel
  4. Ricciardo
  5. Perez
  6. Ocon
  7. Raikkonen
  8. Stroll
  9. Massa
  10. Vandoorne

Palmer a primit o penalizare de 5 secunde după ce a ieșit de pe pistă și a câștigat o poziție în ierarhie.

Turul 20: Top 10

  1. Hamilton
  2. Bottas
  3. Vettel
  4. Massa
  5. Ricciardo
  6. Perez
  7. Vandoorne 
  8. Ocon
  9. Raikkonen
  10. Stroll

Turul 18: Ocon rămâne în fața lui Raikkonen și după primele opriri la boxe ale celor doi.

Turul 9: Hamilton este în continuare în fruntea cursei, la aproximativ 10 secunde de principalul urmăritor, Bottas.

Turul 8: Vettel trece de Ocon și ajunge pe locul al treilea. 

Turul 5: Top 10

  1. Hamilton
  2. Bottas
  3. Ocon
  4. Stroll
  5. Vettel
  6. Raikkonen
  7. Massa
  8. Perez
  9. Magnussen
  10. Kvyat

Turul 1: Ciocnire între Verstappen și Massa! Mașina olandezului a fost avariată.

Start la Monza!

Britanicul de la Mercedes a fost urmat la start de canadianul Lance Stroll (Williams) și de francezul Esteban Ocon (Force India).

Grila de start: 1. Hamilton, 2. Stroll; 3. Ocon, 4. Bottas; 5. Raikkonen, 6. Vettel; 7. Massa, 8. Kvyat; 9. Magnussen, 10. Perez; 11. Ericsson, 12. Wehrlein; 13. Verstappen, 14. Hulkenberg; 15. Sainz, 16. Ricciardo; 17. Palmer, 18. Vandoorne; 19. Alonso, 20. Grosjean.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
1616362188580443
Dan Dumitrescu  •  03 Septembrie 2017, 18:24

Comentatorii Digi au dovedit un "ferrarism" demn de o cauza mai buna. S-au agatat permanent de istoria si traditia scuderiei dar au omis sa mentioneze umilinta extrema suferita de echipa italiana si pilotul german tocmai pe circuitul de casa. Mercedes a dovedit ca este o firma completa care produce masini de serie dar si motoare ce echipeaza un monopost mai puternic decat Ferrari. In schimb acesta din urma se concentraza doar pe dezvoltarea tehnologiei de competitie, cum s-ar spune "specialitatea casei". Bravo Mercesdes si bravo Hamilton!

th3dog
th3dog  •  03 Septembrie 2017, 17:52

in sfarsit... lucrurile reintra in normalitate atat la piloti cat si la constructori

liviuemil
liviuemil  •  03 Septembrie 2017, 17:03

Da, chiar era timpul !!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează