SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  MERCEDES BENZ

Mercedes, atac la Tesla » Nemții pornesc războiul pe piața mașinilor electrice, dezvăluind un prim model concurent cu Model 3

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 septembrie 2018 10:54

Gigantul german Mercedes a plonjat în piața automobilelor electrice, dezvoltând modelul SUV Mercedes EQC, în ceea ce specialiștii văd ca un atac direct la Tesla și la ceilalți mari producători din domeniu.

CEO-ul Daimler AG, Dieter Zetsche, le-a spus reporterilor prezenți la Stockholm că Mercedes-Benz EQC crossover este modelul care își va face debutul la nivel mondial în 2019, un proiect în care Mercedes investește 10 miliarde de euro. "Nu există vreo alternativă la mașinile electrice, iar noi suntem all in", a explicat Zetsche.

Mercedes-Benz EQC se va alătura modelelor Porsche Taycan, Audi E-tron și Jaguar I-Pace în tentativa de a acapara piața ocupată de Model 3 a celor de la Tesla, care au mari probleme de producție la fabrica din California. 

Conform celor de la Mercedes, EQC se va dovedi profitabil și "va oferi cel mai convenabil pachet de opțiuni".

Planurile nemților sunt destul de impozante, ei având în vedere să producă 10 modele full-electric până în 2022. Pentru a-și atinge acest obiect, Mercedes vrea să construiască 8 fabrici la nivel global și să investească un miliard de euro în baterii fiabile.

420 de cai putereva avea Mercedes EQC și va atinge 100km/h sub 5 secunde

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
986379311381755
Lengyel Adrian  •  05 Septembrie 2018, 12:46

Tesla la performante este departe de Lucid Air...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează