SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  RALIU

Proaspăt campion mondial de raliuri, clujeanul Tempestini revine în forță și în Raliul Harghitei

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 octombrie 2016 13:38

La numai o săptămână după ce a scris istorie pentru automobilismul sportiv românesc, câștigând titlul mondial WRC Junior, Simone Tempestini a revenit în acest week-end în competițiile interne, iar în prezent conduce clasamentul în Raliul Perla Harghitei, ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop.

În vârstă de 22 de ani, Simone devenea anul trecut cel mai tânăr campion național al României din istorie, iar anul acesta și-a asigurat deja trofeul pentru al doilea sezon consecutiv, încă de la Raliul Iașiului. Acum, fiul lui Marco Tempestini a luat startul în Raliul Perla Harghitei nu doar din postura de campion național, ci și de campion mondial.

Săptămâna trecută, în Corsica, pilotul de la Napoca Rally Academy a terminat pe 4, dar i-a fost de ajuns pentru a se încununa campion în WRC Junior, antecamera WRC, cu o rundă înainte de final. În trecut, WRC Junio a fost câștigat de piloți precum Sebastien Loeb și Sebastien Ogier. Reușita lui Tempestini reprezintă cea mai mare performanță internațională obținută de un pilot autohton.

Născut în Italia, Simone s-a stabilit în România imediat după ce a împlinit 14 ani și a concurat în evenimentele organizate sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). De altfel, într-un interviu recent, noul campion mondial recunoaștea că o prevedere a federației române a fost vitală pentru progresul său.

"Faptul că FRAS permite și celor sub 18 ani să concureze în campionatele naționale a fost un plus imens pentru mine. M-a ajutat mult să cresc, iar pentru asta le mulțumesc", afirma Simone.

Deși a declarat că se simte român, acesta încă nu a obținut cetățenia română, deși MTS a primit întreaga documentație încă de anul trecut. De altfel, președintele FRAS, Norris Măgeanu, chiar a mărturisit că se simte mâhnit de faptul că deși a făcut toate demersurile necesare, ministerul nu a reușit să rezolve situația, amânând de fiecare dată.

"Chiar în aceste momente, toată presa de motorsport din lume scrie despre performanța "italianului" Simone Tempestini. De ce nu se vorbește de "românul" Simone? Simone va fi pentru motorsport ceea ce Simona Halep este pentru tenis.

În ambele cazuri performanțele lor personale sunt extraordinare, țara însă face prea puțin pentru ei și pentru profitabilizarea rezultatelor lor. Păcat!", a declarat Măgeanu într-o postare devenită virală pe facebook.

Tempestini și copilotul său Marc Banca, la bordul unui Citroen DS3, conduc ziua a doua din Raliul Perla Harghitei, fiind urmați de Gergo Szabo/Karoly Borbely și Edwin Keleti/Anton Avram. Până în prezent, clujeanul a câștigat 5 din cele 6 etape la care a participat în CNRD.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează