SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  TAXA AUTO 2020

TAXA AUTO 2020. Ministrul interimar al Finanțelor nu vrea o nouă taxă de poluare

Mașini în oraș, Germania, foto: Guliver/gettyimages.com
Mașini în oraș, Germania, foto: Guliver/gettyimages.com

Articol de GSP - Publicat joi, 13 februarie 2020 14:02

O nouă taxă de poluare? Nu, spune ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. 

România s-a umplut în ultimii ani de mașini fără standarde ridicate privind poluarea. Mai multe voci au cerut intervenția statului printr-o nouă taxă anti-poluare. Dar autoritățile nici nu vor să audă, conform ministrului interimar PNL. 

„Noi ne uităm la o strategie pentru întreaga economie şi aici includem toate sectoarele de energie care poluează, inclusiv traficul rutier. Nu cred că o taxă de poluare doar pentru automobile ar rezolva problema la nivel naţional. Ceea ce încercăm să facem este retehnologizarea. Este o politică mult mai bună şi sustenabilă pe termen lung decât o taxă. Mesajul meu este că politica fiscală folosită ca instrument pentru reducerea poluării are rezultate mixte de-a lungul timpului. Atunci când ai o strategie de retehnologizare pe termen lung, cu ajutorul unor împrumuturi de la BEI, de exemplu, reducerea poluării este sustenabilă pe termen lung. Deocamdată, nu se discută de o taxă de poluare, dar vom vedea în viitor”, Florin Cîţu, conform economica.net.

Citește și:

Dacia Logan 3, suprinsă la teste! Noul model are faruri LED și ar putea avea o opțiune de senzație

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează