SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  LANSARE

VIDEO ȘI FOTO » Noul Volkswagen Polo » După debutul său din 1975, modelul din segmentul subcompact a ajuns acum la cea de-a VI-a generație

Articol de - Publicat luni, 19 iunie 2017 13:25

Constructorul german n-a mai avut răbdare până la Salonul Auto de la Frankfurt, programat în toamnă, și a invitat 400 de ziariști din toată lumea la Berlin pentru lansarea mondială a noului Volkswagen Polo.

 
Noul Volkswagen Polo

Așa arată noul Volkswagen Polo, generația a VI-a:

Posted by Gazeta Sporturilor on Monday, June 19, 2017

Modelul din segmentul subcompact a ajuns la generația cu numărul 6. Cifră de vânzări a atins din 1975 și până acum 14 milioane de unități. Noul Polo este construit pe cea mai nouă platformă a grupului Volkswagen, MQB A0, inaugurată la lansarea rivalului de "casă", Seat Ibiza. 

Față de generația anterioară, dimensiunile privind lungimea și ampatamentul au înregistrat creșteri minore, în schimb noul Polo este mai lat cu 7 centimetri față de vechiul model!

Ediția specială Polo Beats

La evenimentul din capitala Germaniei, constructorul auto din Wofsburg a prezentat și versiunea specială cu sistemul audio Beats de 300 W. Este cel de-al doilea model realizat în colaborare cu Beats Electronics după Up! Beats.

Polo Beats a primit și o serie de elemente de personalizare estetică pe lângă sistemul audio de înaltă performanță, ce produce 300 de watti furnizați prin intermediul a șapte difuzoare high-end, dar și cu ajutorul unui amplificator pe opt canale. La exterior, VW-ul din clasa mică are jante din aliaj ușor pe 16 inch Syenit, capacele oglinzilor laterale sunt colorate, iar capota a primit o dungă roșie.

Noul Polo GTI, mai puternic

Versiunea GTI a noului Volkswagen Polo are acum 200 CP pentru propulsorul 2.0 TSI, în comparație cu generația precedentă care avea "doar" 192 CP și un motor 1.8 TSI.

Cu ce a venit nou Volkswagen Polo

În primul rând, în echiparea standard descoperim luminile LED de zi și funcțiile "Follow me home" (în momentul în care părăsești mașina, farurile rămân aprinse un anumit interval pentru a lumina calea) și cel de frânare automată în oraș (Automatic Emergency Braking).

Portbagajul a crescut de la 280 la 351 de litri și sunt disponibile 14 culori exterioare. Polo oferă un acoperiș panoramic care este unul dintre cele mai mari din segmentul subcompact.

La interior, Polo vine cu Active Info Display (generația a doua). Smartphone-urile pot fi încărcate wirelles, mai puțin produsele iPhone, iar conectivitatea este asigurată de Apple CarPlay și Android Auto. Display-urile au dimensiuni între 6,5 și 8 inch.

9 motorizări

Propulsoarele pe benzină și diesel oferă puteri de la 65 pînă la 150 cai-putere. Toate propulsoarele de peste 95 CP au asociate transmisii automate DSG cu 7 trepte de viteză.

Adversarii VW Polo

  • Seat Ibiza
  • Skoda Fabia
  • Ford Fiesta
  • Renault Clio
  • Suzuki Swift
  • Peugeot 208
  • Citroen C3

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
869192929839265
Dragos Bargaoanu  •  19 Iunie 2017, 14:33

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează