Cel mai bogat sat din China are reguli foarte ciudate. Tu ai rezista să trăiești aici?

Articol de GSP miercuri, 30 noiembrie 09:44

Uneori bogăția vine la pachet sau chiar este construită pe anumite reguli stricte, de la care nimeni nu are voie să se abată.



În Huaxi, cel mai bogat sat din China, totul este extrem de riguros și acesta pare să fie secretul perioadei înfloritoare pe care o traversează localitatea respectivă.

Satul a fost înfiinţat de Wu Renabo, fost secretar în cadrul reprezentanţei din Huaxi a Partidului Comunist.

Povestea evoluţiei pe care a cunoscut-o acest sătuc este incredibilă.

Dacă la începuturi oamenii trăiau doar din agricultură, acum economia satului se bazează pe industria metalelor grele şi a transporturilor.

În Huaxi sunt 2000 de locuitori care beneficiază de servicii medicale şi educative gratuite, au maşini şi case de lux şi cel puţin câte 250.000 de dolari în conturile lor bancare.

Totuşi, lor le este interzis să vorbească cu reprezentanţii presei.

În 2011, pentru celebrarea a 50 de ani de existenţă, în Huaxi a fost construit un zgârie-nori de 328 de metri, despre care se spune că poate găzdui toţi oamenii care au trăit vreodată în micul sat din China.

Jocurile de noroc şi drogurile sunt interzise în Huaxi. Toată lumea munceşte şapte zile din şapte şi dacă lipseşte o singură zi, pierde tot ce a câştigat şi toate bunurile pe care le are.

Nimeni nu poate părăsi satul cu bunurile pe care le-a obţinut cât timp a stat acolo.

Toată infrastructura este extrem de bine pusă la punct, iar totul este aranjat într-o ordine mai mult decât riguroasă.