Cel mai mare record de dans, stabilit în Indonezia. 65.000 de oameni au dansat împreună

Articol de GSP miercuri, 08 august 09:40

Cel puțin 65.000 de persoane din Indonezia, inclusiv președintele Joko Widodo, au participat la același dans duminică, în Jakarta, pentru a promova Jocurile din Asia, care vor avea loc peste două săptămâni în această ţară.



Coloane de bărbați și femei îmbrăcați în alb și roșu, culorile drapelului indonezian, au dansat " poco poco", un dans tipic din regiunea Manado, din nordul insulei Sulawesi.

Președintele Joko Widodo, soția sa Iriana și membrii guvernului au participat la evenimentul care a avut loc în Parcul Monument Național și pe bulevardele oraşului la ora locală 06:00, pentru a evita căldura tropicală a zilei.

"Am realizat un dans poco-poco de masă cu participarea a 65.000 de persoane, stabilind un nou record mondial pentru a demonstra că acest dans provine din Indonezia", a declarat șeful poliției naționale, Tito Karnavian, care a participat și el la eveniment, precum și alți ofițeri de poliție, soldați, deputați și studenți.

Nu au fost furnizate informații cu privire la o posibilă înregistrare a unui astfel de record anterior.

"Aceasta este o ocazie foarte bună de a arăta că Indonezia își păstrează tradițiile", a declarat un student, Raja Farid Akbar, printre dansatorii din Jakarta.

Jocurile asiatice, la care se așteaptă aproximativ 11.000 de sportivi care se vor întrece în patruzeci de sporturi, vor avea loc în perioada 18 august - 2 septembrie în Jakarta și Palembang. Acesta este cel mai mare eveniment multi-sport din lume, după Jocurile Olimpice.