Cine poate cânta la pian și juca ping-pong în același timp? Cine este cel mai bun pianist?

Articol de GSP miercuri, 03 octombrie 13:38

Cel mai nonconformist spectacol- concert de muzică clasică, PIANO BATTLE- Andreas vs Paul vine în România, pe 8 octombrie 2018. Cunoscuții pianiștii de origine germană, Andreas Kern și Paul Cibis se vor duela spre deliciul publicului la Teatrul Național din București.



Andreas vs Paul reprezintă un spectacol-concert ce pune reflectoarele pe doi pianiști rivali, foarte diferiți din multe puncte de vedere, dar la fel de puternici și competenți, care se întrec pentru a câștiga afecțiunea publicului, având stiluri, tehnici și personalități artistice diferite. În această bătălie unică, stilurile antagoniste ale celor doi pianiști sunt asmuțite unul împotriva celuilalt. Pe parcurs sunt încălcate multe norme și convenții ale concertelor clasice, pe măsură ce acești doi artiști, înarmați cu șarm și îndrăzneală, depășesc limitele și explorează noi teritorii, prezentând-vă lucruri de care nu aveți parte în cadrul concertelor clasice, păstrând în totalitate frumusețea muzicii clasice în sine.

Repertoriul este larg, de la Schubert și Chopin la Scriabin și Ligeti.  Fideli originilor lor, pianiștii abordează provocarea cu virtuozitate și energie. Chopin, Liszt, Rachmaninov și Scriabin? Nicio problemă. Dar puterea și viteza nu înseamnă totul – tonul, frazarea și nuanțele de finețe sunt și ele ingrediente importante pentru o prestație convingătoare. Va funcționa cu Schubert, Brahms sau Debussy, sau sunt alegeri prea comode? E la ordinea zilei să experimentezi, să fii cutezător, contemporan și sportiv.

Cine poate cânta la pian și juca ping-pong în același timp? Și cine poate improviza mai bine? Publicul va ști. Acest spectacol de 90 de minute nu se rezumă doar la cântatul la pian, ci abordează cuvinte, idei și stiluri individuale. Cine are poantele cele mai bune? Care este cel inovator și glumeț ? După cum va descoperi și publicul, cheia succesului este atitudinea potrivită, comunicarea eficientă și execuția la momentul oportun. Cei doi artiști merg chiar până la a improviza spontan piese cerute de auditoriu.

Biletele pentru spectacolul PIANO BATTLE- Andreas vs Paul pot fi achiziţionate la următoarele categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală: Categoria I- 300, Categoria II- 240, Categoria III- 180, Categoria IV- 120 lei. Concertul va începe la orele 20:00, cu  acces pentru public începând cu orele 19:00.