Diamantul "Pink Star", vândut cu o sumă incredibilă

Articol de GSP vineri, 07 aprilie 10:00

Un diamant roz, de mărimea unei prune, numit " Pink Star", a bătut recordul mondial pentru preţul la care a fost vândut. Achiziţia a fost făcută la Hong Kong, pentru suma de 71,2 milioane de dolari.



Diamantul are 59,60 de carate şi este cel mai mare certificat vreodată în această categorie ("Internally Flawless, Fancy Vivid Pink"), certificat vreodată de Institutul Geologic din America (GIA).. "Casa de liciaţie Sotheby's Hong Kong este foarte mândră că a bătut acest record", a declarat preşedintele acestei case de vânzări.

Această licitaţie este considerată de mulţi drept una istorică. Aceasta a început de la suma de 56 de milioane de dolari, dar a urcat la suma fabuloasă de 71,2 milioane de dolari în doar două minute, când cineva a prezentat această oferă la telefon.

"Pink Star" a fost extras dintr-un diamant de 132,5 de carate, descoperit de compania  De Beers în Africa, acum 18 ani.

Recordul anterior pentru o bijuterie vândută la licitație a fost stabilit de " Oppenheimer Blue", un diamant de 14,62 carate, montat în inel, care a fost vândut la Geneva de către Christie's pentru suma de 57,5 de milioane de dolari.

 Diamantul "Pink Star", vândut cu o sumă increedibilă