Drumurile cele mai periculoase din Uniunea Europeană

Articol de GSP luni, 19 martie 09:59

România are probabil cele mai proaste drumuri rutiere din Uniunea Europeană. Nu există autostrăzi care să lege marile oraşe ale ţării, iar drumurile sunt pline de gropi sau refăcute de mântuială. Anual se produc foarte multe accidente rutiere în care mor mulţi oameni, însă vor trebui să treacă decenii întregi, până când autorităţile vor face mult visatele autostrăzi.



Chiar dacă România e vai de ea la infrastructura rutieră, nu se află în topul persoanelor ucise în accidente rutiere la un milion de locuitori. Eurostat a strâns o bază de date foarte interesantă, care indică numărul oamenilor care şi-au pierdut viaţa în urma unui accident rutier, în anul 2016. În calcul intră pe lângă șoferii auto şi pietonii, circa 17% dintre victime, dar și bicicliștii.

Toate informaţiile au fost incluse într-o hartă, în care se pot vedea cum în Marea Britanie, Franţa, Germania, Elveţia, Austria, Italia, Spania, Suedia, Norvegia, etc numărul victimelor este mult mai mic decât în estul Europei, unde Bulgaria, Polonia şi bineînţeles România, sunt "campioane".

Drumurile cele mai periculoase din 2016 (cu excepția regiunilor din Turcia, care nu sunt considerate din UE):

Regiunea Nord-Vest din Bulgaria (153 de decese la un milion)

Alentejo din sudul Portugaliei (142 de decese la un milion)

Provincia Luxemburg din Belgia (138 de decese la un milion)

 Drumurile cele mai periculoase din Uniunea Europeană